Május 25-én döntenek a lakosok

Népszavazás dönt a 2022-es krakkói olimpiai pályázatról

Május 25-én népszavazással döntenek a krakkói lakosok arról, hogy a város továbbra is pályázzon-e a 2022-es téli olimpia megrendezésére

2014.04.04 01:30MTI
MTI, archív

Jacek Majchrowski polgármester hozzátette, hogy a voksolásra az európai parlamenti képviselők megválasztásával egy időben kerül sor.

A polgármesteri hivatal egyik szóvivője azt közölte, hogy ha a lakosok a kandidálás ellen szavaznak, akkor Krakkó visszavonja pályázatát. Krakkó a norvég Oslóval, a kazah Almatival, az ukrán Lvivvel és a kínai Pekinggel van versenyben a 2022-es téli játékokért.

Korábban München is pályázott, de a tavaly novemberi népszavazás eredményeként visszalépett rendezési szándékától.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság július 8-9-én jelöli ki az úgynevezett döntősöket, majd a győztest jövőre, július 31-én választja ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.