Szocsi 2014

Férfi sífutók: csak oroszok állhattak a dobogóra a zárószámban

Az összesített éremtáblázaton már egyik nemzet sem taszíthatja le az első helyről Oroszországot, amelynek versenyzői - a két befejező szám előtt - 12 arany-, 11 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek.

2014.02.23 11:09MTI
Forrás: http://www.sochi2014.com

A hazai közönség előtt szereplő Alekszandr Legkov nyerte a férfi sífutók szabadstílusú tömegrajtos 50 kilométeres versenyét a szocsi téli olimpia vasárnapi zárónapján.

Az oroszok nemcsak a 30 esztendős sportoló sikerének örülhettek, hanem annak is, hogy a második és harmadik helyen szintén hazai versenyző ért célba, ezzel pedig az is eldőlt, hogy az összesített éremtáblázaton már egyik nemzet sem taszíthatja le az első helyről Oroszországot, amelynek versenyzői - a két befejező szám előtt - 12 arany-, 11 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek.

A sífutók utolsó számában Legkov mögött Makszim Vilegzsanyin és Ilja Csernuszov között célfotóval dőlt el a második és a harmadik hely sorsa. Az ezüst Vilegzsanyiné, a bronz Csernuszové lett.

Sífutás, férfi szabadstílusú tömegrajtos 50 km, olimpiai bajnok:
Alekszandr Legkov (Oroszország) 1:46:55.2 óra
2. Makszim Vilegzsanyin (Oroszország) 0.7 másodperc hátrány
3. Ilja Csernuszov (Oroszország) 0.8 mp h.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.