Szocsi 2014

Visszavonul az ezüstérmes műkorcsolyázó, pozitív a német doppingminta

A csütörtöki kűr után bejelentette visszavonulását a dél-koreai Kim Ju Na, aki címvédőként második lett a nők között a szocsi téli olimpia műkorcsolyaversenyében.

2014.02.21 09:58MTI
Forrás: http://www.sochi2014.com

Katarina Witt 1988-as diadala óta Kim lehetett volna az első, aki egymást követő két ötkarikás játékokon győz. A szabadprogram után azt mondta: megkönnyebbülés számára, hogy véget ért az olimpia, s most csak a pihenésre tud gondolni.

Hazájában az egyik újság így búcsúzott a kétszeres világbajnok (2009, 2013), 23 éves sportolótól: "Viszlát, műkorcsolya-királynő! Örülünk, hogy velünk voltál"

A nők versenyét a hazai közönség előtt szereplő, mindössze 17 éves Agyelina Szotnyikova nyerte Szocsiban, s ezzel Oroszország első női olimpiai bajnoka lett ebben a sportágban.

Pozitív doppingmintát szolgáltatott egy német sportoló a szocsi téli olimpián.

A német csapat pénteken közölte: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csütörtök este arról értesítette, hogy az egyik sportolójának A próbája, azaz első tesztje "a normálistól eltérő eredménnyel zárult." A német küldöttség a versenyző nevét és sportágát nem hozta nyilvánosságra.

A B próba vizsgálatára, valamint arra, hogy a sportolót a NOB fegyelmi bizottsága is meghallgassa, még pénteken sort kerítenek.

A vasárnap záruló szocsi játékokon eddig még nem történt doppingeset.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.