Szocsi 2014

A kitűzők a legnépszerűbb relikviák

Ahogy közeledik a szocsi téli olimpia vége, úgy egyre többen kezdik begyűjteni az örök emléket jelentő relikviákat, s ezek közül szokás szerint a kitűzők bizonyulnak a legnépszerűbbnek.

2014.02.20 16:55MTI

Legyen szó szurkolókról, sportolókról vagy újságírókról, mindenki általában az akkreditációs kártyáján gyűjti a különböző nemzetek, illetve a szocsi téli játékok hivatalos jelvényeit.

A magyar csapatból a rövidpályás gyorskorcsolyában a női váltóval pontszerző, hatodik helyen végzett Keszler Andrea jár az élen, neki már nagyjából húsz különféle kitűzője van. A gyűjteménye nemcsak a résztvevő országok olimpiai bizottságai által a szocsi játékokra kiadott jelvényeket tartalmazza, hanem például a szocsi kabalafigurákat ábrázolót is.

A 24 éves versenyző elmondta, nincs kedvence a kollekciójából, de szereti a kitűzőket, mert kicsik, könnyű tárolni őket a nyakbavaló akasztón, illetve jó néhány darab személyes emléket jelent.

Persze vannak igazi, megszállott gyűjtők is, akik az Olimpiai Park bizonyos központi részein teszik ki több száz darabból álló, cserére szánt portékáikat. Mint az egyikük mutatta, neki valamennyi téli játékok hivatalos kitűzője megvan, s mint mondta, minden nap hozzájut egy-egy új darabhoz hozzá hasonló gyűjtők által. De vannak olyan látogatók, akik pénzt sem sajnálnak egy-egy nekik megtetsző darabért. Arra a kérdésre, hogy van-e olyan, amelyiktől semmi pénzért se válna meg, egy mosoly kíséretében úgy felelt, mindegyiknek megvan a maga ára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.