London 2012

Olimpia: Hosszú Katinka negyedik 400 m vegyesen

Hosszú Katinka a negyedik helyen végzett 400 méteres vegyesúszásban a londoni olimpián. A számot világcsúccsal nyerte a mindössze 16 éves kínai Si-ven Je (Shiwen Ye).

2012.07.28 21:55MTI

A 23 esztendős magyar versenyző nagyszerűen kezdett, pillangón jelentős előnyre tett szert, amiből háton ugyan valamennyit elveszített, de a táv felénél így is elsőként fordult.

Mellen ráúsztak riválisai, és vissza is csúszott a harmadik helyre, majd a gyorson látszott, hogy nem tudja megfogni az élen haladó kínai, amerikai duót, a végére pedig elfáradt, így még egy kínai ellenfele megelőzte őt.

"Az első 200-on általában nagyon jó vagyok, de muszáj is volt jönni. Mindent beleadtam, alig bírtam kimászni a medencéből, most ez ennyire volt elég - mondta az MTI-nek Hosszú Katinka. - Nem érzek csalódottságot, hiszen olimpiai döntőt eddig még soha nem úsztam, előzőleg tizenkettedik voltam, most meg negyedik, úgyhogy javuló a tendencia. Van még három számom, azokra összpontosítok most már, például a 200 pillangóra, mert a pillangó most a vegyesen is nagyon jól ment".

Eredmények:

női 400 m vegyes, olimpiai bajnok:
Je Si-ven (Ye Shiwen, Kína) 4:28.43 perc - világcsúcs (régi: 4:29.45 perc, Stephanie Rice (ausztrál), 2008.08.10., Peking)
2. Elizabeth Beisel (Egyesült Államok) 4:31.27
3. Li Hszüan-hszü (Li Xuanxu, Kína) 4:32.91
4. HOSSZÚ KATINKA 4:33.49

Többre kíváncsi?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.