London 2012

Olimpia: Csernoviczki negyeddöntős a cselgáncstornán

A 48 kg-os Csernoviczki Éva megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a londoni olimpia cselgáncstornájának szombati nyitónapján.

2012.07.28 13:37MTI

A nyolcfős magyar dzsúdós csapatból elsőként tatamira szólított tatabányai versenyző ellenfele a pályafutása során eddig mindössze két Világkupa-ezüstöt nyert holland Birgit Ente volt az ExCel központ már kora reggeltől telt házzal üzemelő cselgáncstermében. A tavaly világbajnoki bronzérmes Csernoviczki számított esélyesnek, s ennek megfelelően az első perctől támadóan lépett fel. Sokkal aktívabbnak bizonyult riválisánál, akit többször is földre vitt, de ott Ente sikerrel védekezett. Két perc elteltével a vezetőbíró intette a passzív hollandot, de az összecsapás képe ezután sem változott.

Fél perccel a találkozó vége előtt a továbbra is többet kezdeményező Csernoviczki ismét levitte Entét egy jukót érő akcióval. Ezzel eldőlt a mérkőzés, a hátralévő másodpercekben a holland dzsúdós hiába próbált támadást indítani.

"Nem kockázattam sokat" - nyilatkozott a meccs után Csernoviczki. Edzője és egyben édesapja, Csernoviczki Csaba ehhez annyit tett hozzá, hogy nagyon sokat várakoztatták őket az összecsapás előtt, már négy találkozóval előbb szólították őket a fellépésre.

A 25 éves Csernoviczki következő ellenfele a hozzá hasonlóan Eb-ezüstérmes belga Charline van Snick lesz, aki ipponnal nyerte első meccsét a vb-harmadik dél-koreai Csung Jung Eon ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.