Szép, szép, csak kövérít

Képek - Észre se veszed, hogy meghíztál a leggings-ben!

Hatalmas divatja van a leggings-nek, a lábfej nélküli, testhez simuló nadrágnak - valóban sok szempontból előnyös ez a ruhadarab. Végsőn soron azonban kövérít!

Divat - Sztárok, akik a leggings-re esküsznek! képgaléria

2011.05.05 11:40ma.hu - Fotó: allwomenstalk.com

Nagyon népszerű a hölgyek körében a testhez simuló, lábfej nélküli nadrág, a leggings, amely leginkább a 90-es évek cicanadrágjaira emlékeztet bennünket. Hordható szoknyához, és igen divatos mostanában.

Praktikus darab - nem fázunk benne, jótékonyan takarja, ha egy kicsit fel vagyunk puffadva, vagy netán elfelejtettük szőrteleníteni a lábunkat. Igen rosszul eshet azonban így, a nyár közeledtével, ha meg kell szabadulnunk tőlük.

A kutatók arra hívják fel a figyelmet: a leggings-ek könnyen lustává tehetik az izmokat, a has és a lábak petyhüdtté válhatnak. Míg ugyanis rajtunk vannak, szorítanak, megtartják a feneket, a hasat, a combizmokat. De ha levesszük őket, már más a helyzet.

Képek itt! - Gwyneth Paltrow leggings-ben - Fotó: JGM/Daily Mail

Dr. Sammy Margo fizikoterapeuta szerint ráadásul a leggings-mániások elfeledkeznek róla, hogy van rajtuk pár fölös kiló, ez a ruhadarab jótékonyan takarja azt.

Nagy sokk érheti őket, amikor a meleg idő beköszöntével szeretnének felvenni egy szűkebb ruhát. A leggings nélkül nyilván előbb észbe kaptak volna, hogy tornázni kell, mielőtt áttérünk a lengébb ruhadarabokra...

A divatja azonban már olyan mértéket öltött, hogy elárasztanak minket a legkülönfélébb színű és mintázatú leggings-ek, ráadásul olyan sztárok is támogatják a viselésüket, mint Katy Perry, Victoria Beckham, Gwyneth Paltrow - de még Barack Obama amerikai elnök felesége, Michelle is.

Persze, ha a leggings-ek viselése során tornázunk is rendszeresen, nem lehet nagy baj.

Ne hagyatkozzunk azonban csak rájuk - mert a jó hír az, hogy jön a nyár, a rossz viszont, hogy egy időre biztosan búcsút kell mondani a leggings-nek, ha nem akarunk megsülni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.