Az egyik leggazdagabb tápanyag forrás

Csírában az erő

A csírák történelme egyidős a magokat fogyasztó emberi társadalommal.

2011.04.28 06:11laptopkonyha.hu

A természetes, feldolgozatlan csírákban megvan az az erő, melynek segítségével felépülhetnek vörös vérsejtjeink, megindulhat a nyirokrendszer tisztulása, vagyis a méregtelenítés, valamint feltölthetők a vitamin raktárak. A csírák történelme egyidős a magokat fogyasztó emberi társadalommal. Ázsiában szinte mindenki ismeri a csírákat. Kicsíráztatva a szójabab az egyik legfőbb fehérjeforrás a keletiek számára.

A csírák rengeteg vitamint, ásványi anyagot, energiát raktároznak, és fontos tápanyagokat tartalmaznak, melyek hatása az emberi szervezetre már régóta ismert. Fogyasztásuk során energiaszintünk ugrásszerűen nő, immunrendszerünk teljesítményével együtt. Számos kutatás bebizonyította, hogy a csíráknak, de legfőképp a búzacsírának nagy szerepe van a daganatos betegségek megelőzésében, és kezelésében.  Az „élő” ételekkel való gyógyítás főleg a búzafűlé terápiás hatására vonatkozik. Ez az élő étel, nemcsak a fizikai létre gyakorol hatást, hanem az elme, és a lélek tisztulását is kiváltja, ha következetesen, legalább hetente egyszer fogyasztjuk.

A csírák C-vitamin tartalma kiemelkedően magas, a csírázás hatodik napján, amikor elérheti a citrom C-vitamin tartalmát. A mag, a növények tápanyag raktára, mely a növekedés megkezdéséhez és fejlődéséhez biztosítja a szükséges energiát. A magok gazdag enzimtartalma (amiláz, proteáz, lipáz, koaguláz, emulzin, invertáz) melyekhez nagy mennyiségű vitamin, ásványi anyag, fém ionok kötődnek, és ezek által fejtik ki, az emberi szervezetben lezajló anyagcserére is a kedvező hatásukat.

Az egyes csírák hatóanyagairól itt olvashatsz

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.