Jöhet a pajkos, a hosszú, a magabiztos...

Képek: Ezekért a frizurákért vannak oda legjobban a pasik!

A férfiak ösztönösen vonzódnak az olyan hajhoz, amely egészségesnek és tisztának néz ki. De melyik hajstílusok jönnek be nekik legjobban?

Milyen frizurákért vannak oda legjobban a pasik? Íme! képgaléria

2011.04.13 15:00ma.hu

A jó formában levő haj azt sugallja, hogy kiegyensúlyozottak vagyunk, megfelelően étkezünk, jó egészségnek örvendünk: mindezek egy ideális partner kritériumai - mondja az antropológus Helen Fisher.

No, de milyen hajstílusokat részesítenek előnyben a pasik? Nem újdonság, hogy sok férfinak tetszik a hosszú, nőies frizura. Úgy tűnik, még mindig a szőke, hosszú, egyenes tincsek állnak az első helyen - ilyet visel például Anna Faris színésznő.

Megan Fox-ot nemcsak formás testéért, igéző mosolyáért vagy ajkáért kedvelik: hosszú, sima, ragyogó fekete haja életerőt és fiatalságot sugároz.

A Jennifer Hudson-féle rövid, fényes, de kissé kócos hatású bob frizura is telitalálat. A nyak jobban látszik, a figyelmet a szemekre és az arccsontra irányítja - mondja Oscar Blandi stylist.

A magabiztos nőknek nem kell nagy, hosszú haj mögé "bújniuk" - véli Roy Teeluck hajszalontulajdonos. Ginnifer Goodwin pajkos, oldalra fésült rövid haja csábos és játékos, gyönyörű arcát pedig igencsak hangsúlyozza.

Elegáns hatás, mégis rosszkislányos stílus egy lazán feltűzött konttyal - Hilary Duff frizurája minden alkalomra beválik, ráadásul ez a viselet a tekintetet a nyakra és a vállakra irányítja - mondja Ken Paves stylist.

Egyszerű és elegáns Nikki Reed lazán hátratűzött kontya, és olyan hatást kelt, mintha éppencsak hozzányúltunk volna.

A homlokba és kissé szembe omló haj miatt a túl szigorú hatást mindenképp elkerüljük - a pasik jobban szeretik, ha egy nőhöz "hozzá lehet érni", nincs az a kínos érzésük, hogy egy mozdulattal rögtön elrontják a frizuráját - véli Helen Fisher.

Szexi és laza hatást kelt az oldalt, nyaknál összefogott lófarok. Asszimetrikus és érdekes viselet, és szinte minden arcformához jól mutat - mondja Nathaniel Hawkins stylist. America Ferrara frizurája ilyen: laza, mégsem tűnik hanyagnak.

Népszerű és a pasik által kedvelt az "iskoláslány lófarok" is, pajkos külsőt kölcsönöz, ráadásul kényelmes viselet. Ilyet visel például Michelle Trachtenberg. Legszebb, ha nem szorítjuk meg nagyon a lófarkat, legyen lazábban hátrafogva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.