Többé úgysem hordhat ilyen lenge ruhát

24,5 millióért kelt el Kate Middleton átlátszó ruhája

Adókkal együtt 78 ezer fontért, azaz közel negyedmilliárd forintért jutott hozzá egy rajongó ahhoz a teljesen átlátszó ruhához, amiben Kate Middleton elcsavarta Vilmos herceg fejét.

Lesse el Kate Middleton öltözködési ötleteit! képgaléria

2011.03.18 14:39MTI

Adók nélkül 65 ezer fontért (20,4 millió forint) kelt el Vilmos herceg menyasszonyának, Kate Middletonnak egy teljesen átlátszó ruhája csütörtökön egy londoni árverésen, a vevő az egyéb költségekkel együtt végül 78 ezer fontot, azaz 24,5 millió forintot fizetett ki a különleges relikviáért.

A ruhát még 2002-ben a St. Andrews Egyetemen megrendezett jótékonysági divatbemutatón viselte az akkoron még egyetemi hallgató Middleton. A korabeli sajtójelentések szerint Kate Middleton megjelenése, végigvonulása a kifutón a teljesen átlátszó fekete ruhában, alatta fekete fehérneművel segített meggyőzni Vilmos herceget abban, hogy ez az a lány, akit alaposabban meg kell ismernie.

Hogy mi igaz a legendából, már sosem fog kiderülni, de annyi bizonyos, hogy nem sokkal a jótékonysági rendezvény után lettek barátok, majd kezdődött máig tartó románcuk, amely végül elvezette őket a Westminster-apátságban április 29-én megtartandó esküvőhöz.

Fotó: StyleIte (A képre kattintva megnézheti Kate többi öltözetét)


A ruhát nem divattervező tervezte, hanem Charlotte Todd, aki Kate diáktársa volt az egyetemen. Ráadásul nem is ruhának, hanem hosszú szoknyának készült, csak Kate döntött úgy, hogy ruhaként mutatja be.

Az aukció előtt azzal számoltak, hogy maximum 10 ezer fontért talál gazdára, ám a heves licitálás, amelybe telefonon is bekapcsolódtak, felsrófolta az árat. A vastag pénztárcájú vevő kiléte nem derült ki.

Middleton ruhája túlszárnyalta az árverés egyik központi tételét, Diana hercegnőnek, Vilmos herceg édesanyjának egy rózsaszín ruhája iránti érdeklődést is, amelyet az 1986-ban Japánban tett látogatása során viselt. A néhai hercegnő viselete végül 30 ezer fontért (9,5 millió forint) kelt el a londoni árverésen.

Még több hír Kate Middletonról IDE kattintva!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.