Megesett az örökösnő szíve a japán áldozatokon

Paris Hilton egymillió dollárral segíti a cunami-sújtotta országot

Miközben a világ nagy része tehetetlenül szemléli a japán eseményeket, néhányan mélyen a zsebükbe nyúltak és adakozásra buzdították rajongóikat is.

2011.03.17 12:29ma.hu

Csaknem egy teljes hete a hírek szinte másról sem szólnak, mint a földrengés- és szökőár-sújtotta Japánról, a természeti katasztrófa következményeiről és annak áldozatairól.

A tragédia felszámolásában az első lépés mindenképp a romok eltakarítása és a további katasztrófák megelőzése, de az újjáépítéshez, az újrakezdéshez a segítő kezeken kívül többre is szüksége lesz az országnak.

Ezért néhány ismert híresség mozgalmat indított a Twitteren, mindenki arra buzdítja rajongóit és követőit, hogy ami tőlük telik, azt tegyék meg a károk enyhítéséért. Mivel a legtöbb embernek nincs lehetősége személyesen segíteni a kármentésben, legalább anyagilag járuljanak hozzá a katasztrófa által érintett lakosság talpra állásához.

Persze a felhívás mit sem érne, ha nem járnának elöl jó példával, a milliárdos örökösnő, Paris Hilton például félretette korábbi sérelmeit, amikor egyszerűen kitiltották őt Japánból (okot is adott rá, kábítószer-botrányai miatt minősítették nemkívánatos személlyé). Ezúttal tényleg minden botránytól mentesen jelent meg a lapok címoldalán: a Vöröskereszten keresztül egymillió dollárnyi támogatást küldött a rászorulóknak.

A 8,9-es erősségű rengés után a Glee két sztárja, Lea Michele és Amber Riley is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és az életben maradt, ám mindenüket elveszítő szerencsétleneknek.

"Az amerikai nép készen áll, hogy segítsen" - tette közzé ugyancsak az internetes közösségi oldalon Barack Obama elnök, és hozzá hasonlóan Isten áldását kérte Lindsay Lohan, Larry King showman, az első gyermekét váró Alyssa Milano és a "vámpírlány" Kristen Stewart.

Olvasson még több hírt Paris Hiltonról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.