Kivirul a Kensington-palota

Diana rezidenciáján szeretne lakni feleségével Vilmos herceg

Néhai édesanyja, Diana hercegnő egykori londoni rezidenciájára, a Kensington-palotába szeretne beköltözni majdani feleségével Vilmos brit trónörökös.

2011.01.23 18:43MTI

Vilmos herceg és a polgári származású Kate Middleton eljegyzését tavaly novemberben jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster-apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.

A The Sunday Telegraph című vezető konzervatív vasárnapi brit lap pletykarovata úgy értesült, hogy a fiatal trónörökös - Károly walesi herceg és Diana elsőszülött fia, aki édesapja után majdan Nagy-Britannia királya lesz - a brit főváros egyik legszebb parkja, a Kensington Gardens közepén emelkedő patinás rezidencián szeretne élni feleségével. A lap udvari bennfentes forrásai szerint Vilmos "itt nőtt fel, és nagyon kedves emlékeket őriz" itt töltött gyermekkorából.

Károly és Diana 1982-ben - esküvőjük után egy évvel, Vilmos születésének évében - költözött a palotába, és Diana - aki 1997-ben, Párizsban autóbaleset áldozatává vált - a rezidencián maradt azután is, hogy 1992-ben különvált, majd 1996-ban hivatalosan elvált Károly hercegtől.


Károly jelenlegi londoni rezidenciája a Buckingham-palota közelében emelkedő Clarence House, és amikor Vilmos Londonban tartózkodik, általában szintén itt lakik, de azt már egyértelművé tette, hogy feleségével nem kíván édesapjával és mostohaanyjával, Kamilla cornwalli hercegnővel - Károly második feleségével - egy háztartásban élni.

A költözés egyébként még úgysem esedékes, mivel Vilmos jelenleg a brit királyi légierő (RAF) kutató-mentő helikopterpilótájaként szolgál egy walesi támaszponton, és a bázis közelében, egy kis falusi házban lakik. Hírek szerint az esküvő után az ifjú házaspár egyelőre itt fog lakni, legalább két évig, amíg Vilmos szolgálati ideje a támaszponton le nem telik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.