Méregerős lett a Naga Viper

Megvan a világ legcsípősebb chili paprikája

Meglepetésre, a világ legcsípősebb chilijét nem egy mexikói vagy indián farmer termesztette, hanem egy brit.

2010.12.28 13:07drinfo.hu
A termesztő

A chili csípősségét bizony nem kóstolással mérik...

A chiliben levő kapszaicin (capsaicin) mennyiségét határozzák meg. Ez, a Bhuta-Jolokia esetében 1.001.304 scoville-egység volt, a Naga Viper-nél pedig 1.359.000.

Amint azt Fowler felesége a Daily Mail riporterének elmondta, az új fajtát enni is fájdalmas. Elzsibbasztja a nyelvet és végigégeti a nyelőcsövet, ahogy halad a gyomor felé.

Egy órán át biztosan nem akar senkivel beszélni az, aki ilyet harapott. Hogy miért éri meg mégis kipróbálni?

Mert endorfin-löketet - és ezzel boldogságszerű érzést - vált ki a fogyasztása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.