Az idősebb jóképű férfiakat kedvelik

Kiket választanak manapság a gazdag nők?

A korábbi általános felmérések ezzel szemben azt mutatták, hogy a nők hajlamosak inkább a férfiak anyagi helyzete, mint kinézete alapján választani.

2010.12.22 18:00napidoktor.hu
hirdetés

A legújabb felmérések szerint az anyagilag független nők az idősebb jóképű férfiakat kedvelik.

Az Abertay Dundee Egyetem kutatásai szerint azonban a nők minél többet keresnek, annál jobban változik ízlésük a férfiak terén.

A nagyobb anyagi függetlenség miatt a nők magabiztosabbak lesznek, és egyéni ízlésük szerint választanak, nem pedig a partner pénztárcájának vastagsága alapján.

"Megfigyeléseink szerint minél többet keres egy nő, a partnerválasztási szokásai annál inkább hasonlítani fognak egy férfiéra, vagyis szívesebben választja a fiatalabb és attraktívabb partnereket" - nyilatkozta Fhionna Moore vezető kutató.

"Az egyetlen dolog, amiben különböznek a nők, hogy ők szívesebben választják az idősebb férfiakat" -
tette hozzá Ms. Moore.

A kutatás részletes leírása az Evolutionary Psychology című szaklapban olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.