Nehogy meglepetés legyen...

Védekezzünk a szoptatás időszakában is!

A kismamák hajlamosak elfelejteni azt, hogy akár a szoptatás időszakában is teherbe eshetnek.

2010.12.04 16:37napidoktor.hu

Egy ausztrál felmérés szerint a szülést követően a nők harmincöt százaléka egyáltalán nem védekezik - írja a napidoktor.hu.

„Gyakran tapasztaljuk, hogy a kismamák a szülés után nagyon gyorsan esnek ismételten teherbe” - nyilatkozta Jill Michelson, aki az Ausztál Marie Stopes International szaktanácsadója.

"Egyesek azt gondolják, nem eshetnek teherbe a szoptatás időszakában, mások pedig azt, hogy nem szedhetnek fogamzásgátlót ebben az időszakban". - tette hozzá a szakember.

Michelson szerint a kismamáknak tanácsos mielőbb átbeszélni orvosukkal a fogamzásgátlási módszereket, de mindenképpen még azelőtt, mielőtt újrakezdenék szexuális életüket. Minden nőnek, de az állandó időhiányban szenvedő kismamáknak különösen fontos, hogy megfelelő módon védekezzen.

"Beszéljék meg nőgyógyászukkal vagy a megfelelő szakemberrel, hogyan védekezzenek a szoptatás időszakában" - tanácsolja Michelson.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.