A hűség egészséges

A félrelépés túl sok stresszel jár

Az aktív szexuális élet a hosszú életű férfiak titka - némi megkötéssel, állítják egy új kutatás eredménye alapján olasz szexológusok.

2010.11.30 14:00medipress.hu

Olasz szexológusok megállapították, hogy az egészséges szexuális élet a férfiakra hosszú távon olyan pozitív hatást gyakorol, amelynek következtében jelentősen csökken a szív- és érrendszeri panaszok kialakulása.

Az Olasz Szexológiai Társaság által végzett vizsgálatok során kiderült, hogy kevesebb szív- és érrendszeri panaszról számoltak be, és hosszabb ideig is éltek azok a férfiak, akiknek rendszeres, egészséges nemi életet éltek, és hűek maradtak párjukhoz.

Emmanuele Janini, a kutatás koordinátora úgy nyilatkozott, hogy a nagyobb szexuális aktivitás miatt nagyobb mennyiségben termelődő tesztoszeron csökkenti a depresszió lehetőségét, és egyúttal a szív- és érrendszeri állapotot is javítja, valamint jótékonyan hat az anyagcserére is.

A sok szex és hűtlenség együttesen ugyanakkor ezt a hatást, még ha csak tudatalatt is jelentkező nagyobb stressz miatt már nem képes kiváltani, ezért a hosszabb és egészségesebb élet a hűséges férjek jutalma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.