A megcsalások fele munkahelyen történik

A feleségek negyvenöt százaléka csalja meg társát

Az olasz nők a hűtlenségben is utolérték a férfiakat: a férjek ötvenöt, a feleségek negyvenöt százaléka csalja meg társát legalább egyszer a házasság során - állítják olasz válóperes ügyvédek.

2010.11.08 10:00medipress.hu

Vizsgálatukból az is kiderült, hogy a másikat megcsalni legegyszerűbben a munkahelyen lehet.

Az olasz válóperes ügyvédek szövetsége (AMI) arra az aggodalmat keltő jelenségre akarja felhívni az olaszok figyelmét, hogy a megcsalók és megcsaltak tábora egyre csak növekszik.

"Ma már ebben is alig akad különbség férfi és nő között" - állította az AMI honlapján a szövetség elnöke, Gian Ettore Gassani ügyvéd.

A felmérés szereint tíz esetből hatszor a félrelépés a munkahelyen történik, ebédidőben.

A megcsalások harminc százalékából lesz csak tartós kapcsolat, hetven százalék futó kalandnak bizonyul. A hűtlenek átlagos életkora nőtt, elérte a 44 évet.

Arról, hogy egy harmadik lépett be a házasságba, a férj vagy feleség majdnem mindig tud, de a házastársak fele ilyenkor inkább tűr és vár, nem válik el.

A félrelépők ötven százaléka egy SMS vagy e-mail miatt buknak le. Nem ritka, hogy a csalásra gyanakodó partner keresgél a partnere mobiltelefonján vagy levelei között, és itt talál bizonyítékokat.

Ami a hűtlenség gyakoriságát illeti, az ügyvédek szerint Milánó számít az olasz felszarvazottak fővárosának.

Az ügyvédek magyarázatot is adtak: az észak-olasz nagyváros rohanó életritmusában nincsen idő a párkapcsolatra, az emberek a munkahelyen keresnek szeretetet és szexuális kielégülést is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.