Erőfeszítés nélkül érhetünk el csodákat

10 divattipp a még karcsúbb látványért

Szeretne a divat segítségével még karcsúbbnak és szebbnek látszani, mint amilyen? A megfelelő ruhával és kiegészítővel erőfeszítés nélkül érhetünk el csodákat az alakformálás területén.

2010.10.05 16:00ma.hu

Olvassa el 10 divattanácsunkat, amelyek segítenek abban, hogy Ön még vonzóbbnak és kívánatosabbnak tűnjön!

1. Asszimetrikus ruhák

Vásároljon olyan ruhákat, amelyek nem tapadnak a testéhez. A nagyméretű kiegészítők, az asszimetrikus formák és az ügyes szabás elrejti a felesleges kilókat a problémás területeken.

Ügyeljen rá, hogy a megfelelő méretű ruhát vásárolja meg, mert csak az Önre illő darabok teszik szebbé az alakját.

2. Tegye hosszabbá a nyakát és a felsőtestét!

Sportos V-nyak. A V-kivágástól vékonyabbnak fog tűnni a nyaka. Minél mélyebb a dekoltázs, annál karcsúbbnak látszik majd a felsőteste.

3. Maradjon az egyszerű formáknál!


Kerülje a rakott anyagokat! Mindegy, hogy rakott szoknyáról vagy valamilyen más rakott jellegű ruhadarabról van szó, a rengeteg anyag - ugyanúgy mint a túlzásba vitt kiegészítők - teltebbé teszi az alakot.

Előnyösebb, ha az egyszerű formákat választja.

4. Egyszínű ruhák

Hordjon egyszínű ruhákat.

Azt már biztosan rengetegszer hallotta, hogy a fekete slankít; de azt csak kevesen tudják, hogy a sötétbarnával, a tengerészkékkel és a grafitszürkével ugyanazt a hatást lehet elérni.

5. Tegye karcsúbbá egész testét!


Ha nadrágot visel, a nadrág szára majdnem a földig érjen. Olyan hosszúságú nadrágot válasszon, aminek a vége és a föld között csak 1 centiméter van. Kerülje a trapéznadrágokat!

Az egyenes szabású nadrágokban vékonyabbnak és hosszabbnak tűnik a lába.

6. Magas sarok - a karcsúbb alakért


Ha teheti, viseljen magas sarkú cipőt a nadrágokhoz is. Így hosszabbnak fog tűnni a lába, és egészében is vékonyabbnak fog hatni az alakja. A divatszakértők általában azt tanácsolják, hogy hegyes orrú cipőt válasszunk, ne kereket.

7. A függőleges csíkok elrejtik a plusz kilókat

Ha csíkos ruhát szeretne, válasszon függőleges csíkozásút. A függőleges vonalak optikailag meghosszabbítják a testet, hiszen a szem tudat alatt követi a ruha mintáját; így függőleges csíkozású ruhában karcsúbbnak és magasabbnak tűnhet.

Ebben az esetben is igaz, hogy az egyszerű jobb. A többféle vastagságú csíkok és a túl sok szín zavaró a szemnek, így nem érjük el a kívánt hatást.

8. Használjon kiegészítőket!

Használjon különféle kiegészítőket, például hosszú nyakláncokat. A fényes és ízléses nyakláncok, amelyek a melléig, vagy akár a derekáig érnek, karcsúbbá fogják varázsolni.

9. A megfelelő szoknyahossz

Ügyeljen rá, hogy szoknyáinak hossza tökéletes legyen. Kicsivel térd alattig érjenek, hogy lábának karcsúbb részeit hangsúlyozzák. A rövidebb szoknyák azt a területet is megmutatják, ahol a legtöbb felesleg van, a hosszabbak pedig öreges, divatjamúlt hatást kelthetnek.

10. Az Önnek megfelelő méretben vásároljon!

Csak a saját méretében válasszon ruhát! Ez a szabály magától érthetődőnek tűnhet, de - főleg, amikor kevés az önbizalmunk - hajlamosak vagyunk túl nagy méretű ruhákat felvenni, amelyekben csak kövérebbnek látszunk.

A túl szűk ruhák pedig túlságosan kiemelik a súlyfelesleget, ezért szintén kerülni kell őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.