A mimikai ráncok vége

Kigyóméregből arckrém

Egy spanyol kozmetikai cég legújabb slágere egy kígyóméreg hatású ránctalanító krém, mely a cég szerint egyáltalán nem "méreg" a bőrszépítésre vágyók számára.

2010.09.30 15:00bellacafe.hu

A Syn-ake hatóanyagot tartalmazó, meghökkentő szépségápoló szer a mimika által okozott mély ráncok eltűntetésére hivatott. A templomi viperák mérgének idegbénító összetevőjét utánzó hatóanyagot tartalmazza a spanyol kozmetikai cég legújabb arcápoló terméke.

A krémbe kevert szintetikus tripeptid működési elve, hogy visszafogja az arcizmok összehúzódását, leblokkolja a mimikai izmok sejtfalában található receptorokat, ezáltal csökkenti a mimikai ráncok kialakulását, illetve azok mélyülését, és így a bőr kisimulását eredményezik.

Egyesek a botox méltó ellenfelének tartják, mert bár lényegesen szelídebb módon, de látványos hatást ér el. A kígyómérget már a XIX. század eleje óta vizsgálják és 30 éve használják a gyógyászatban.

Míg a kígyóméregben található Waglerin 1 nevezetű vegyület lebénítja az áldozat izmait, a szintetikus kígyóméreg-utánzat csupán ellazítja az arcizmokat.

A mély ráncok elsődleges oka a gyakran használt mimikai izmok tónusának változása, állandó összehúzottsága. Ezek felelősek a szem és száj körüli nevetőráncokért, de az orr tövétől a száj sarka felé futó mély barázdákért és a homlok ráncaiért is.

A metakommunikációban mintegy 60 mimikai izom vesz részt, és a gyakran használt arckifejezések nyomán idővel mély, nem múló ráncok alakulnak ki.

A kozmetikai ipar által eddig kínált készítmények csak a vékony, felszínes ráncok ellen voltak többé-kevésbé hatékonyak, de semmit sem tudtak tenni a fenti, mélyebb nyomokkal.

A készítmény hatékonyságát a Pentapharm vizsgálta, a külföldi klinika 45 főn tanulmányozta a szer működését.

A 28 napos teszt alatt a jelentkezők harmada napi kétszer használta a kígyómérges krémet, harmaduk egy másik, szintetikus, ránctalanító összetevőt, az Acetyl Hexapeptide-8-t (Argireline), harmadik harmaduk placebót használt.

Az eredmények szerint a méreganyagot tartalmazó használók bőrsimasága 17 százalékkal, a ráncok mélysége 18 százalékkal mutatott jobb eredményt az Argireline-t használókhoz képest.

A homlokon lévő ráncok kisimulását tekintve 52 százalékos volt a hatás. A krém minden biztonsági tesztelésen átment, és környezetre káros hatás sem volt kimutatható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.