Hogyan viseljük a kontyot?

Konty, ahogy tetszik!

Idén is az egyik legkifejezőbb frizura a konty lesz, amely úgy látszik, hogy egyre több követőre talál, hiszen az egyik legsokoldalúbb viselet.

2010.09.10 17:15ma.hu

Újra berobbant a divatvilágba a konty!

A konty az őszi-téli szezonban is be fogja bizonyítani, hogy nemcsak esküvőre vagy ballagásra viselhető, hanem a hétköznapok kedvenc utcai frizurájává is válhat.

A nyár slágere,mint tudjuk a fejtető konty volt, addig az új szezonban a romantikus és kissé kócos balerina konty jelent meg Missoninál és Dolce&Gabbanánál, a Prada ihletőit pedig a ‘60-as évek hatalmas, tupírozott kontyai inspirálták.

Az 50-es évekbeli Audrey Hepburn által népszerűsített, és a Louis Vuitton, valamint Erdem divatbemutatók által modernizált kontyokat magunk is megvalósíthatjuk.

Az új trend szerint a konty lehet magasan megkötött vagy akár balerinaszerű is, a lényeg, hogy természetes hatású legyen.

A kontyok általában könnyen elkészíthetők, mindössze pár csatt és egy erős hajgumi kell hozzá.

Tipp

Lófarokba fogjuk össze a hajunkat, majd egy csavaros mozdulattal tekerjük föl, legvégül pedig az egészet vékony hajcsattokkal rögzítsük.

 A feltűzött haj abszolút trendi, de ősszel alapkövetelmény, hogy "rendetlenül" nézzen ki. Javaslat a tökéletes összhanghoz: füstös szem és magasan záródó felső.

Kenj egy leheletnyi formázókrémet a hajvégekre. Az oldalsó tincseket kösd laza lófarokba, fond be őket és csatokkal rögzítsd kis kontyokba.

A frufrut és a maradék hajat oszd el egyenlő tincsekre, sodord meg, és kissé tupírozd fel az ujjaiddal, majd a kontyoknál rögzítsd. Végül kevés hajlakkal fiyáld a frizurát.

Tűzött copf

A hercegnői megjelenés elragadó példája az oldalt feltűzött félcopf. Készíts oldalválasztékot, majd tupírozd fel vastag tincsenként a fejtetődön lévő hajat, a többi részt pedig fésüld simára.

Miután laza, oldalt feltűzött copfot készítettél, gumizd össze a hajadat a fülcimpa magasságában. Válassz ki egy vékony tincset, kösd a hajgumira, és a félcopf alá rejtve tűzd meg jó szorosan.

Végül fújj rá kevés lakkot 30 centi távolságból, és a kezeddel alakítsd ki a kívánt formát.

Ha gumival akarod összefogni a hajadat, és egy tinccsel körbetekerni a gumit, akkor ehhez mindenképp hosszú haj szükséges.

Ha rövidebb a hajad, akkor az összegumizott tincseket– akkor minden irányba szétterítve is a gumi köré lehet tűzködni, csak több időre lesz szükséged.

Csatok és a hajtűk

A hajtűk a hosszú tincsekből készült nagy kontyokat hivatottak megtartani, más esetekben hullámcsatokra lesz szükséged. Válassz a hajszínedhez legjobban passzoló árnyalatot, most a csat a láthatatlan segítő szerepét tölti be.

Két tükör segítségével minden oldalról ellenőrizd a végeredményt!


Ha meg vagy elégedve, akkor 20-30 centiméterről alaposan lakkozd le a kontyot, majd a fixálás végén még egy leheletnyi hajfényspray is jöhet, és kész is vagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.