Ha S.O.S segítség kell....

Duzzadt szem, pattanás a randi előtt? Így tüntesd el gyorsan!

Már csak pár órád van a fontos találkáig, de az arcod pattanásos, a szemed táskás, és a hajaddal sem tudsz mit kezdeni? Íme néhány tipp vészhelyzet esetére.

2010.09.08 14:29ma.hu

Néhány óra múlva jelenésed van, és már nincs idő elmenni egy szalonba, kezelésbe vetetni magad a kozmetikussal, a fodrásszal - mit lehet ilyenkor tenni?

Szerencsére van megoldás. Gyors és hatékony módszer kell! Néhány otthon fellelhető eszköz is megteszi.

Lapos haj

Már kétféle szert és hajlakkot ráfújtál, mégis ugyanolyan lapos a hajad? A legrosszabb dolog, ha elkezded halmozni a hajápolókat és formázókat rajta, mert ettől csak zsíros lesz. Inkább vizezd be a hajad, és kézzel formázd. A víz újra aktivizálja a hajra már felkent szereket.

Puffadt szemek

Feküdj le, relaxálj, és tégy két uborkaszeletet a szemedre. A hideg zöldség rövid idő alatt kisimít, enyhíti a duzzanatot, és gyulladásgátló hatású is. Ha időd van rá, csinálhatsz uborkapakolást is az arcodra.

A másik lehetőség a hideg kanál. Tedd jeges vízbe a kanalat, majd nyugtasd a szemeden egy ideig. Zöld teával is csökkenthetjük a duzzanatot, a filter segítségével. Várjuk meg, amíg kihűl, és tegyük a szemünkre nagyjából 5 percre. Csodát tesz!

Táskás szemek


A stresszes életmód, a kialvatlanság a szemeken is meglátszik, méghozzá táskák formájában. Szerezzünk be Preparation H-terméket, amelyben van fenilefrin. Ez összehúzza az ereket, kisimítva a szem alatti területet.

Kiütés, mitesszer, pattanás

Nos, igen. Ezek igazi katasztrófát jelentenek egy fontos nap előtt! Próbálkozzunk Hydrocortisone kenőccsel, mely antibiotikumot és gyulladáscsökkentő kortikoszteroidot tartalmaz. Csökkenti a duzzanatot. A Visine sem rossz ötlet a probléma megoldására, mely összehúzza a véredényeket.

Körmök


Indulás előtt fújj egy kis hajspray-t a körmeidre, hasonló hatása lesz, mint amikor a friss eredménnyel jössz ki a szalonból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.