A volt francia first ladyt tanúként hallgatták ki

Sarkozy exneje tagadta a kompromittáló SMS-t - képek!

Nicolas Sarkozy volt feleségét kihallgatta a párizsi rendőrség, miután a francia államfő feljelentést tett a Le Nouvel Observateur című hetilap ellen. Cécilia Ciganer-Albeniz tagadta, hogy volt férje néhány nappal Carla Brunivel kötendő házassága előtt kompromittáló tartalmú szöveggel SMS-t küldött neki.

Amikor még boldogok voltak - Sarkozy exnejével képgaléria

2008.03.08 18:47MTI

A volt francia first ladyt tanúként hallgatta ki pénteken a rendőrség, miután Sarkozy február 7-én hamisítás vádjával tett feljelentést a Le Nouvel Observateur című hetilap ellen. A magazin internetes oldalán előző nap ugyanis azt állította, hogy Carla Bruni olasz származású ex-topmodell énekesnővel február 2-án tartott esküvője előtt nyolc nappal a köztársasági elnök SMS-t küldött volt feleségének, amelyben ez állt: "Ha visszajössz, mindent lemondok".

Rendőrségi források szerint Cécilia a kihallgatáson tagadta, hogy ilyen üzenetet kapott volna volt férjétől. A nyomozók Sarkozy volt feleségének mobiltelefonját is ellenőrizhetik. A Le Parisien című napilap úgy tudja, hogy novemberi válásuk óta az elnök "egyetlen, ilyen hangvételű" üzenetet sem küldött volt feleségének. Az állítólagos SMS címzettje előtt február 21-én a rendőrség tanúként beidézte Airy Routier-t, a lap internetes oldalának főszerkesztőjét, aki egyben az ominózus cikk szerzője is.

Az újságíró azt állította, hogy "megbízható szóbeli információkra" alapozta írását, de elismerte, hogy nem látta azt az SMS-t, amelynek létét kész tényként kezelte. A hírforrás védelmének érdekében azonban nem közölte, pontosan honnan származott az információ. Thierry Herzog, a francia államfő ügyvédje szerint a nyomozás valószínűleg gyorsan lezárul, de mivel az újságíró "meglepő módon" nem hajlandó elismerni, hogy az SMS "puszta kitaláció", Sarkozy feltehetően nem vonja vissza feljelentését.

Amennyiben bizonyítást nyer, hogy a reveláció valójában a képzelet szüleménye, az újságírót három év szabadságvesztésre és 75 ezer euró pénzbüntetésre ítélheti a bíróság. A Le Parisien szerint Cécilia a kihallgatás után New Yorkba repült, ahol még márciusban házasságot köt Richard Attias üzletemberrel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.