Számolj le a bőrhibákkal!

Pattanások és ráncok keserítik meg az életed?

Bár a tini korral többségünknek megszűnik a harca a pattanások ellen, ám számtalan más bőrhiba okozhat fejfájást. Segítünk ezektől megszabadulni!

2010.09.07 08:00ma.hu

Az apró bőrhibák is nagyon elszomoríthatnak minket, ilyenek például a mitesszerek, melyek akkor képződnek, amikor a hormonok hatására a kitágult pórusok körüli sejtek összetapadnak, ez pedig a faggyú és a baktériumok felhalmozódásához vezet.

A mitesszer nem azért fekete, mert piszkos – ez történik, amikor az elhalt hámsejtekben ragadt faggyú és melanin a levegő hatására oxidálódik.

A mitesszerek megelőzhetők?


Először is nem szabad olyan kozmetikumokat használni, melyek eltömíthetik a pórusaidat. Ilyenek a túlságosan gazdag, sűrű állagú hidratáló-krémek és alapozók.

Inkább válassz olyan készítményeket, amelyeken feltüntették, hogy nem okoz mitesszerképződést.

Ha tonikot használsz, az összehúzza a pórusokat, kiegyensúlyozza, mattítja a bőrt. Másodszorra pedig nagyon fontos az alapos radírozás. Legalább hetente kétszer használj bőrradírt!

Harc a pattanások ellen!


Fogyassz omega–3-at!

A halfélékben, tojásban, mogyoróban, olajos magvakban és olívaolajban található esszenciális zsírsavak gyulladáscsökkentő, béltisztító hatásúak, és kiegyensúlyozzák a hormonszintet

Ne igyál tejet!

Egyes kutatások szerint a tehéntejnek magas a hormontartalma, amely súlyosbíthatja az aknés bőrproblémákat.

Fontos, hogy ne dohányozz!

Bőrgyógyászok szerint, ha te is a cigarettázó nők csoportját erősíted, sokkal könnyebben leszel pattanásos. Míg, ha nem dohányzol, csupán tíz százalék esélyed van a problémás bőrre.

Ne stresszelj!

Tudtad, hogy ha sokat idegeskedsz, jóval tovább tart, mire elmúlnak a pattanásaid? Éppen ezért szánj időt a kikapcsolódásra!

Ha tanácsaink ellenére sem javul a bőröd? Inkább fordulj bőrgyógyászhoz, ő minden bizonnyal ajánl majd olyan kezeléseket, melyek javíthatnak a bőröd állapotán.

A sok csokitól nem lesz több pattanásunk

kép: dejofozni.blogspot.com

Az eddigi részletes összehasonlító vizsgálatok azt mutatják, hogy - az általánosan elterjedt nézet ellenére - a pattanások kialakulásában valószínűleg nem játszik szerepet a csokoládé, a kagyló, az olajos magvak vagy zsíros ételek, illetve a szénsavas üdítőitalok fogyasztása.

Amennyiben azonban a pattanások kialakulása mögött ételallergiáról vagy gombás fertőzésről van szó, abban az esetben azonnali orvosi kezelés szükséges.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.