Ez az étel hidegen és melegen is fogyasztható.

Cukkini szezon van, főzzünk cukkinis tésztát!

Következzen egy cukkinis tészta recept, ami egy garantáltan könnyű és finom étel. Nagyon sok étel van, amit igazán érdemes cukkiniből készíteni, de ez az egyik legfinomabb. Próbáljátok ki, mert ez az étel hidegen és melegen is fogyasztható.

2010.08.06 19:00ma.hu

Hozzávalók:

2 közepes cukkini 2 szál sárgarépa Ízlés szerint koriander, fokhagyma, csili, curry, tészta

Két közepes cukkinit megmosva, de hámozatlanul lereszelünk és ezt tesszük két nagyobb szál sárgarépával is. Azt persze lekapargatjuk. Mozsárban megtörünk néhány szem koriander magot (ez el is maradhat, ha valaki nem szereti).

Nagyobb serpenyőben fél deci olívaolajat melegítünk és rádobjuk a répát és a koriandert. Erős tűzön pirítjuk, majd pár perc után hozzá tesszük a cukkinit is. Együtt pirítjuk tovább a veteményeket, sőt passzírozunk hozzá - vagy, aki úgy szereti, szeletelünk - két gerezd fokhagymát.

Mikor üvegesedik a cukkini is, bőven megszórjuk curry porral, azzal is hevítjük egy kicsit, sőt mehet bele némi csili paprika is. Akkor van kész, ha a zöldségek nem teljesen puhák és a fűszerek íze összemelegedett.

Eközben kifőzünk úgy negyven deka apró tésztát (masni, penne) és azon forrón összeforgatjuk a zöldségekkel. Parmezánnal, vagy más kemény, édeskés sajttal megszórva tálaljuk, de megvárhatjuk azt is amíg kihűl, úgy is nagyon finom.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.