Romantikát a mindennapokba!

Így teremhető meg a szerelem hangulata otthonunkban

Nemcsak a tavasz, a nyár is a romantika évszaka. A szerelem és a vágy hangulata akár egész évben otthonodban maradhatnak, ha kreatívan, ötletesen rendezed be a lakást, becsempészed az érzékiséget a mindennapokba is.

2010.08.06 10:00ma.hu

A romantika nem korfüggő, mint ahogy az érzések sem. Ha úgy érzed, nincs elegendő ötleted, az alábbiakban segítünk néhány egyszerű tippel.

Van köztük egy kis befektetést igénylő is, de bármelyik könnyen megvalósítható.

Egy kis dekoráció

A romantikus fészek érzését nem feltétlenül a vörös szín tobzódásával vagy fekete csipkefüggönyök alkalmazásával érhetjük el, de az ágytakarót, a díszpárnákat izgalmasabb anyagokból készültekkel lehet felváltani, a hideg felületeket a természet tárgyaival lágyítani, például egy friss virágcsokor a vázába, esetleg egy nagy üvegváza ágakkal vagy tobozokkal megtöltve lazábbá teszi a látványt.

Játssz a fényekkel!

A fény a romantikus hangulat egyik legfontosabb eleme. Érdemes egy pár villanykapcsolót szabályozhatóra cserélni, amellyel tompítani lehet az éles fényeket.

Az egyszerű funkcionális fények helyett melegebb állólámpákat vagy asztali fényeket használjunk. Érdekes hatást kelthet egy fehér fényfüzér a függöny mellett vagy a sarokban, esetleg az ágytámlán végigfuttatva.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.