A gardrób rendezése nagy feladat!

Tippek, hogyan csinálj helyet az új ruháknak otthon!

Lassan véget érnek a nyári leárazások, te is biztos sok új ruhával gazdagítottad a ruhatárad. Itt az ideje, hogy rendezd a ruhatárad, ez nem könnyű feladat, de mi segítünk!

2010.08.05 10:00ma.hu

Használd ki a bőröndjeidet!

A nagy helyet foglaló utazótáskák és bőröndök ne álljanak üresen: pakold bele azokat a ruhadarabokat (pulcsik, sapkák, sálak), amelyekre biztosan nem lesz szükséged az elkövetkezendő hónapokban!

Elő a dobozokkal!

Biztosan a te szobádban, lakásodban is akad néhány papírdoboz, amit félrelöktél a sarokba, hogy majd jó lesz valamire. Hát persze! A nem használatos ruhák tárolására ezek is kiválóan alkalmasak!

A cipőrendszerező előnyei

A párezer forintos beruházással sok-sok helyet sprórolhatsz. A ruhásszekrénybe beakasztható rendszerező rengeteg cipőt elnyel, ugyanakkor könnyedén átláthatod a kollekciódat.

A minden nő által ismert „nincs mit felvennem” szindróma többek között a ruhásszekrényben uralkodó káosznak köszönhető.

Általában az van szem előtt, amit már látni sem bírunk, a cipők eltorlaszolják a bejáratot, a szezonális használatú ruhák összekeverednek a mindennapos ruházattal, egyes polcok túlzsúfoltak, és az értékes kiegészítőinknek sincs állandó helyük, így folyton kacatként szóródnak.

Ezért célszerű minden évszakban szelektálnunk, és csak azokat a holmikat megtartani, amikre valóban szükségünk van, és hordani is fogjuk. A gardróbrendezés első számú szabálya a lomtalanítás és a szelektálás.

Ez arra az esetre is vonatkozik, ha új tárolási rendszer kialakításán gondolkozunk, és a lakás adottságait kihasználva külön gardróbszobát vagy egy beépített szekrényt választanánk le.

Ugyanis a későbbiekben a tárolandó holmikhoz tudjuk alakítani majd a szekrényt, és nem fordítva.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.