Pizza reggelire Jamie-sen

Másnaposságűző reggeli pizzarecept

Mindenki szereti a pizzát, vacsira, ebédre..no de reggelire is készíthetünk?

2010.07.14 11:35gk

Jamie Oliver szerint igen, íme hát a reggeli pizza receptje, picit átgondolva… Hihetetlenül egyszerű elkészíteni és egy átmulatott éjszaka után nagyon jól esik megenni…félelmetes másnaposság elleni kúra.

Hozzávalók a tésztához:

(4 személyre vagy két nagyétkűnek)

- 30 gramm friss élesztő
- 30 gramm cukor vagy méz
- 600 ml langyos víz
- 500 g kenyérliszt
- 500 gramm búzadara
- 30 gramm só

A feltéthez:

- 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 konzerv (400g) hámozott paradicsomkonzerv, de a sűrített paradicsomkonzerv is megteszi
- ízlés szerint friss bazsalikom durvára vágva
- 2 ek. olívaolaj
- tengeri só és frissen őrölt feketebors
- 4 csiperkegomba
- 1 kis kolbász
- baconszeletek
- 2 paradicsom negyedelve, vagy felkarikázva
- 100 g mozzarella
- 3 tojás

Fárasztónak tűnik, de egyáltalán nem az! Készítsük elő már este a hozzávalókat és máris könnyebben, gyorsabban készül el. Garantáltan beválik!

Elkészítés:

Az élesztőt futtassuk fel a cukros vagy mézes langyos vízben. A lisztet és a darát öntsük tálba, csináljunk kis „fészket” az élesztős víznek, öntsük bele, és gyúrjuk jól össze. 5 percig dagasszuk, majd lisztes kézzel formáljunk belőle kör alakot – vagy ahogy sikerül.

Hagyjuk picit dagadni, addig térjünk át a mártásra. A fokhagymát pirítsuk meg olívaolajon, bele a konzervparadicsom, hadd rotyogjon 10 percig ( persze kevergessük).

Ízesítsük a bazsalikommal és a fűszerekkel. Amikor látjuk, hogy a tészta már megkelt, kicsit nyomkodjuk ki belőle a levegőt, és egyenletesen oszlassuk el a tésztát, nyújthatjuk is.

Melegítsük elő a sütőt, addig aprítsuk fel a hozzávalókat. A tésztára kenjünk a szószból, aztán jöhet rá a feltét, végül a mozzarella és mehet a sütőbe.

Ha a bacon már kezd pirulni, vegyük ki, üssünk rá tojást és tegyük vissza, míg meg nem sül az is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.