A vállán sírja ki bánatát...

Csak jéghegy ne jöjjön: DiCaprio vigasztalja Kate Winsletet

Kollégája, főszereplőtársa és barátja, Leonardo DiCaprio vállán sírja ki bánatát Kate Winslet, akinek éppen összeomlóban van a házassága.

2010.03.17 15:34MTI

A 34 éves brit színésznő és filmrendező férje, a 44 esztendős Sam Mendes a hét elején jelentette be Londonban, hogy nem egészen hét év házasság után különválnak útjaik.

Az Oscar-díjas házaspár ügyvédi irodája a sajtóval csak annyi közölt, hogy a szakítás kölcsönös megegyezéssel és "teljesen baráti" módon történt. A brit sajtó értesülései szerint azonban a baráti jelleg legalábbis kérdéses. A Daily Mirror például úgy tudja: Mendes többször is megjelent a New York-i éjszakában egy fiatal sztár, Rebecca Hall társaságában. A rendező ráadásul egymás után több filmjében is szerepeltette a 27 éves színésznőt, és mindez számos alkalommal "dühödt veszekedésekhez" vezetett Mendes és felesége között. Jóllehet arra utaló jelek nincsenek, hogy a filmrendező és Rebecca Hall kapcsolata "helytelen" jelleget öltött volna, a Mirror szerdai beszámolója szerint azonban a házaspár barátai úgy tudják, hogy ez is "tényező volt" a házasság végzetes megromlásában. Egy másik nagy brit bulvárlap, a The Sun szerdán azt írta: Kate Winslet és Mendes már hónapok óta nem éltek együtt, és a héten elhangzott bejelentéssel csak hivatalossá tették a különválást. A lap bennfentesei szerint a színésznőt Leonardo DiCaprio segíti át a válságos időszakon. Mindketten egyszerre tettek szert világhírre az átütő sikerű Titanic főszereplőiként, és két éve, a Mendes rendezte Szabadság útjai (Revolutionary Road) forgatása ismét összehozta őket. A The Sun forrásai szerint Winslet és Mendes házassága éppen akkoriban került lejtőre, "Leo és Kate pedig azóta még közelebb került egymáshoz ... Kate imádja Leót, és úgy érzi, bármit elmondhat neki".

A félreértések elkerülése végett a lapnak nyilatkozó jólértesültek hozzátették: Kate és Leo a Titanic óta "testvéri jellegű viszonyban vannak ... Leo sziklaszilárd támasza Kate-nek".

A The Sun forrásai szerint Mendes hasonló "erkölcsi támogatást" élvez Rebecca Hall részéről.

Kate Winslet és Sam Mendes 2003-ban titokban kötött házasságot a karibi szigetvilágban, és a bulvársajtó gyakran álompárként ünnepelte őket. Közös gyermekük a hatéves Joe, és Winsletnek van egy kilencéves kislánya első házasságából.

A színésznő tavaly kapta meg a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat A felolvasó című filmben nyújtott alakításáért, Sam Mendesnek pedig az Amerikai szépség című műve nyerte el 2000-ben a filmvilág legrangosabb elismerését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.