"Gonosz" püspöki felhívás

Sinead O'Connor szerint Krisztus felperzselné a Vatikánt

Sinead O'Connor ír énekesnő szerint Krisztus felperzselné a Vatikánt, a zenész annak kapcsán fogalmazott így, hogy egy ír püspök a megrontott gyerekeknek járó kártérítés előteremtéséhez adományozásra szólította fel a hívőket.

2010.03.04 18:40MTI

A híresség "gonoszként" jellemezte a püspök felhívását. A popcsillag több ír napilapnak is eljuttatta levelét, amelyben a "jó katolikusok" manipulálására tett "hihetetlen és idióta" próbálkozásnak nevezte a kezdeményezést. "Ha Krisztus élne, felperzselné a Vatikánt, és én segítenék benne" - írta.

Az Írország délkeleti részén, Fernsben tevékenykedő Denis Brennan püspök az egyháziak által megrontott gyerekek kártérítésének kifizetésére látná szívesen az adományokat. A fernsi 48 áldozat anyagi kárpótlása eddig 10,2 millió euróba került.

A már lezárt ügyeken túl azonban még 13 eljárás van folyamatban. Írországban évtizedekre visszamenőleg derült fény egyházi személyek által kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális zaklatásra és bántalmazásra.

Kapcsolódó írások:

    Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

    Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

    Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.