Humanitárius díjat kapott a hollywood-i sztár

Nicolas Cage emberbarát - el is ismerték érte

Kiemelkedő emberbaráti munkájáért kapott humanitáriánus díjat az ENSZ-től az Oscar-díjas Nicolas Cage - olvasható a BBC News online cikkében (news.bbc.co.uk).

2009.12.08 18:30MTI

A Global Citizen of the Year elnevezésű díjat az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun New Yorkban adta át a 45 éves színésznek.

Nicolas Cage-et ezenkívül a szervezet kábítószer és bűnözés elleni jószolgálati nagykövetévé is kinevezték. A sztár saját szerint az ő feladata, hogy "rávilágítson a globális igazságosság szükségességére".

Nicolas Cage és neje, Alice Kim

"A jótékonysági nagykövetként betöltött való életbeli szerepem jóval nagyobb kihívást és jelentékeny, mint a filmbéliek" - mondta a színész.

"A Nicolas Cage által alakított karakterek az emberi természet legsötétebb oldalait elevenítik meg"
- mondta Antonio Maria Costa, az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának egyik vezetőségi tagja.

"Ezúttal azonban az egyik legnemesebb szerepet, az igazságkeresőt testesíti meg. A sztársága és a közös célunk melletti elkötelezettsége pedig biztosan segít megvalósítani, hogy mindenki biztonságban és igazságban élhessen a világon" -
tette hozzá.

Az Amnesty International egyik szószólójaként is tevékenykedő Cage többek között már kétmillió dollárt (366 millió forint) adományozott egy volt gyermekkatonákat támogató alapítvány létrehozására.

A 2005-ben megjelent Fegyvernepper című filmjét övező kampányával pedig a nemzetközi fegyverkezés feletti ellenőrzés fontosságára hívat fel a figyelmet.

Nicolas Cage totálisan leégett...

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.