Leküldték a színpadról Pete Doherty-t!

Képek - Durva baki! Náci himnuszt énekelt a brit rocker

Bocsánatot kért Pete Doherty brit rocker, akit a hét végén leküldtek egy müncheni rendezvény színpadáról, mert a náci korszakot idéző változatban énekelte el a német himnuszt.

Képekben a botrányhős rocker, Pete Doherty képgaléria

2009.12.02 11:30MTI

A Babyshambles énekese a Bayerische Rundfunk rádiócsatorna élőben közvetített zenei fesztiválján lépett fel szombaton.

A közönség azonban lehurrogta, a műsorvezető pedig leparancsolta a színpadról, amikor elénekelte a náci himnuszt.

Pete hatéves fiával, Astile-al - Fotó: babble

A rocker egy müncheni napilap hétfői cikke szerint a moderátor felé dobta a mikrofonját. A rádió bocsánatkérést követelt az előadótól.

Doherty szóvivője a Sky News honlapján közleményben kért elnézést a sztár nevében. Mint fogalmazott: "Doherty nem volt tudtában, hogy milyen kényes téma a német nemzeti himnusz, és bocsánatot kér, ha valaki támadásnak fogta volna fel előadását".

A német himnuszt 1922 óta éneklik, ám annak első változata a "Deutschland, Deutschland über alles" (Németország mindenek fölött) refrénnel a náci hatalom szimbólumává vált, ezért a második világháború után megváltoztatták a szöveget.

A kihúzott refrén helyére az "Einigkeit und Recht und Freiheit" (egység és igazság és szabadság) került.

Pete Doherty-nek nem egyszer volt dolga a rendőrséggel...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.