Átadták Berlinben az MTV Music Awards-díjakat

Képek - Beyoncé lett a legfényesebb csillag, a U2 megőrjítette a közönséget!

Beyoncé lett a 2009-es MTV Europe Music Awards legnagyobb győztese. A gyönyörű énekesnő, dalszövegíró és producer 3 díjat is hazavihetett a berlini gáláról, neki ítélték a Legjobb Női Előadó, a Legjobb Dal és a Legjobb Video kategória szobrát is.

Fergeteges képek az MTV Europe Music Awards-ról! képgaléria

2009.11.06 18:25redlemon

A Legjobb Férfi kategóriában Eminem győzedelmeskedett, Jay-Z lett a legjobb R&B és Hip Hop előadó, a U2 zenekar pedig megkapta az igencsak megérdemelt Legjobb Élő Előadás díját, bezsebelve ezzel a 3. EMA győzelmét a díjátadó 1994-es debütálása óta.

Az extravagáns énekesnő Lady Gaga győzelme senkit sem lepett meg, sokan számítottak arra, hogy idén ő lesz a Legjobb Új Előadó.

Green Day

A Legjobb Rock 2009-ben a Green Day, míg a Legjobb Csapat a német Tokio Hotel lett, akik bombasztikus pirotechnikai show-elemekkel tarkított World Behind My Wall produkciójukkal elkábították a mintegy 9,000-es tömeget.

A Legjobb Alternatív Előadás díját Placebo nyerte, a Legjobb Európai Előadó kategóriában - amelyben a The Kolint is nevezték - a török maNga győzedelmeskedett.

Idén két új kategóriát indítottak az EMA-n, ezzel tisztelegve a csatorna saját készítésű tehetségkutatói előtt. A Legjobb World Stage Előadás a Linkin Park míg a legjobb MTV Push Előadó Pixie Lott lett.

A Berlini fal leomlásának 20. évfordulója előtt tisztelgő 2009-es EMA színpadán élőben lépett fel: Beyoncé, Jay-Z, Green Day, Leona Lewis, Tokio Hotel, Foo Fighters, Shakira és a U2 - a műsor több, mint 500 millió háztartásba jutott el.

Frenetikus kezdésként a Green Day nyitotta a gálát, utánuk Katy Perry bejelentette a Legjobb Dal kategória győztesét, Beyoncé Halo című dalát.

A hihetetlen energikus műsorvezetéséről ismert Katy Perry az immáron védjegyévé vált fanyar humorát hozta, miközben fantasztikus ruhákban tündökölt a show alatt.

Katy fellépő-ruháit idén Liza Minelli Oscar győztes Cabaret előadása inspirálta, kalapját több ezer kristállyal díszítették.

Az extravagáns énekesnőt idén láthattuk swinget énekelni egy világító félholdon és elmerülni egy óriási koktélos-pohárban.

Backstreet Boys

A rocklegenda U2 ingyenes koncertet adott a Brandenburgi kapunál, ezzel is tisztelegve egyrészt a Berlini fal leomlásának huszadik évfordulója, másrészt az első MTV Europe Music Awards előtt, amelyet szintén Berlinben rendeztek 1994-ben.

A zenekar 10,000 rajongó előtt tartott egy rövid koncertet, amelyen eljátszották legsikeresebb dalaikat úgy, mint: Sunday, Bloody Sunday, Magnificent, és a világhírű One-t, amelyet anno a Berlini Fal leomlása inspirált.

Az este fénypontjai közé tartozott, amikor Leona Lewis elénekelte a Happy c. számát, Beyoncé a Sweet Dreams-et és a Foo Fighters a Wheels és az All My Life-ot.

A kolumbiai szirén, Shakira felforrósította a hangulatot Did It Again című produkciójával, amikor "alig ruhában" lépett a közönség elé.

A díjátadók és sztárvendégek között ott volt: David The Hoff Hasselhoff, a hip hop sztár Lil' Kim, a nehézsúlyú boksz világbajnok Wladimir Klitschko, a színész Jesse Metcalfe, a pop/rock fenomén Jonas Brothers, a Backstreet Boys, Juliette Lewis, Jean Reno, Miranda Cosgrove, Asia Argento, Bar Refaeli, Brody Jenner és Batista.

A soul énekesnő Joss Stone volt a 2009 EMA: Red Carpet Show háziasszonya, míg a Fall Out Boy oszlopos tagja, Pete Wentz vezette a 2009 EMA: All Access online show-t.

A vendégek között volt továbbá a Becstelen Brigantyk új sztárja Daniel Brühl, a szupermodell Franziska Knuppe, a német focilegenda Lothar Matthäus, valamint David Guetta, Pixie Lott, Tara Reid és Daniel Merrieweather.

A 2009-es MTV Europe Music Awards győztesei:

Legjobb Férfi Előadó: Eminem

Legjobb Női Előadó: Beyoncé

Legjobb Csapat: Tokio Hotel

Legjobb Video: Beyoncé - Single Ladies (Put a Ring on It)

Legjobb Dal: Beyoncé – Halo

Legjobb Rock: Green Day

Legjobb Új Előadó: Lady Gaga

Legjobb Élő Előadás: U2

Legjobb Alternatív Előadás: Placebo MTV Push

Előadó: Pixie Lott Best World Stage

Előadás: Linkin Park Best

Európai Előadó: maNga

Az MTV Europe Music Awards a világ egyik legnagyobb zenei díjkiosztó gálája, amelyet idén 532 millió háztartásban láthattak.

2008-ban 4 millió egyéni látogató kattintott a www.mtvema.com oldalra és 100 millió szavazatot adtak le a jelöltekre.

Saját fitneszprogramot akar Beyoncé - tudja meg a részleteket!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.