Reklámozott a jótékonysági esten a sztár...

Az árvákon gazdagodik Madonna?!

Madonna sztároktól hemzsegő partit tartott szerdán az ENSZ székháza előtt a malawi árvák megsegítésére, ám vitatott módon egy új Gucci-üzlet reklámozására is sor került a rendezvényen.

Képek Madonna legutóbbi malawi látogatásáról képgaléria

2008.02.08 10:02MTI

Az egész eseményt a Gucci-divatház finanszírozta, és igazgatója, Mark Lee azt mondta, hogy az összegyűjtött 3,7 millió dollár minden centjét a malawi árvákat segítő - Madonna létrehozta - szervezet és az UNICEF kapja meg.

Az ünnepi vacsorán részt vett többek közt Tom Cruise, Katie Holmes, Demi Moore, Ashton Kutcher, Drew Barrymore, Gwyneth Paltrow és a már jól láthatóan várandós Jennifer Lopez. Ám a kritikusokat, akik főként az interneten fejezték ki rosszallásukat, az is bántotta, hogy Madonna segélyszervezete és az úgynevezett Kabbala Központ - amelynek odaadó híve - között is kapcsolat áll fenn, Michael Berg ugyanis egyrészt a szervezet egyik alapítója, másrészt a központ társigazgatója.

"Nem igazán érdekelnek az efféle bírálatok. Hálás vagyok azért, hogy a Gucci szárnyai alá vette a rendezvényt, csak ez számít nekem, a nagylelkűség. Mindig vita tárgya az, amiben változás rejlik" - mondta Madonna.

A Raising Malawi ügyvezető igazgatója, Philippe van der Bossche határozottan cáfolta, hogy a gyűjtött pénz a Kabbala Központ támogatását szolgálná. Ban Ki-moon ENSZ-főtitkár, bár nem volt jelen a rendezvényen, azt mondta kedden, úgy tudja, hogy a "gyűjtött összeget megfelelő célra használják fel, ahogyan ebben az UNICEF és a szervezők megállapodtak".

Madonna nemcsak a malawi árvák megsegítéséért fáradozik, hanem egy malawi kisfiút örökbe is szeretne fogadni, ám ez egyelőre akadályokba ütközik, noha a fiú már vele és férjével, Guy Ritchie-vel él londoni otthonukban. Emberjogi szervezetek ugyanis azzal vádoják az popdívát, hogy hírnevét és gazdagságát felhasználva ki akarja kerülni a malawi törvényeket, hogy könnyen megkaphassa a gyermeket, ám Madonna e vádakat határozottan hárítja.

Malawi legfelsőbb bírósága idén fog döntést hozni arról, hogy a popdíva és férje alkalmas-e a malawi kisfiú felnevelésére, és hivatalosan is örökbe fogadhatja-e a gyereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.