Összeesküvésről beszél a család!

La Toya Jackson: "Michaelt megölték, és tudom is, hogy kik"

Nővére szerint "meggyilkolták" Michael Jacksont, a pop királyát. La Toya Jackson a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlapnak azt mondta: tudja is, hogy kik a tettesek, és addig nem nyugszik, amíg el nem éri törvény elé idézésüket.

2009.07.12 18:15MTI

Az 53 éves La Toya a News of the World által "világexkluzívként" tálalt interjúban kijelentette: a család meggyőződése szerint nem egyetlen ember a felelős a múlt hónap végén, 50 évesen hirtelen elhunyt Michael haláláért, hanem egész összeesküvésről van szó. La Toya szerint "az egész a pénzről szól".

Jackson nővére azt mondta: öccse vagyona a publikálási jogokkal együtt "bőven meghaladta az egymilliárd dollárt" (199 milliárd forint), és ezért "gyilkolták meg ... holtában többet ér nekik, mint élve".

Hozzátette: kétmillió dollárnyi készpénz és ékszer már el is tűnt az énekes házából. A hivatalos halottkémi vizsgálati jelentés csak két hét múlva várható, de a család maga is végeztetett egy külön toxikológiai vizsgálatot, amelynek eredményét a lap szerint La Toya Jackson már tudja. A News of the World idézete szerint a néhai világsztár nővére kijelentette: a még folyó rendőrségi vizsgálat miatt részleteket nem mondhat, de "mindenki meg fog lepődni", amikor a laboratóriumi eredmények ismertté válnak. La Toya szerint testvérét a környezetében lévő emberek függőséget okozó szerekkel kezelték, hogy "engedelmes és ellenőrizhető legyen", és elszigetelték a családtól.

Hozzátette: Michaelt a végkimerülésig dolgoztatták a Londonba meghirdetett fellépések előtt, jóllehet az énekes egyáltalán nem akarta az ötven előadásból álló maratoni koncertsorozatot. A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár éppen hétfőn lépett volna fel először a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, 20 ezer fős befogadóképességű O2 rendezvénycsarnokban.

Ez lett volna a nagy visszatérés a több mint egy évtizedes turnészünet után.

A szervezők először tíz koncertet hirdettek meg, a rajongók minden várakozást felülmúló rohama láttán azonban egymás után hosszabbítgatták szeptemberig, majd 2010 februárjának elejéig, aztán február végéig az előadássorozatot, amely végül már ötven fellépésből állt volna. Sokan már ekkor megkérdőjelezték, hogy bírja-e majd ezt a hatalmas koncertfolyamot a sztár, akinek különböző egészségügyi problémáiról - köztük állítólagos bőrrákjáról - folyamatosan jelentek meg értesülések a londoni bulvársajtóban. A kétkedőket látszott igazolni a szervezők május végi hivatalos bejelentése arról, hogy a koncertsorozat "puszta méretei miatt" a júliusra tervezett első négy fellépés dátuma későbbre tolódik.

A "később" a négy show közül három esetében jövő márciust jelentett volna. Londoni értesülések szerint "Jacko" maga sem bízott abban, hogy a sorozatot, amelyre 750 ezer jegyet adtak el, végig tudja csinálni, és állítólag "nagyon dühös" volt a szervezőkre a folyamatos hosszabbítások miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.