Erőszak

Ebben az országban bebörtönzik azokat a férfiakat, akik 14 másodpercnél tovább bámulják a nőket

Azok, akikről bebizonyosodik, hogy bűnösek az ilyen cselekmények elkövetésében, legalább 3 hónap börtönbüntetést kaphatnak, de ez akár egy évre is kiterjedhet. A vádlottakat pénzbírsággal is sújthatják.

2022.12.03 10:13ma.hu

Az indiai Nemzeti Bűnügyi Nyomozó Iroda (NCIB) szerint a férfiak börtönbe kerülhetnek, ha 14 másodpercnél tovább bámulják a nőket. Nem véletlenül született ez a döntés, mivel Indiában a szexuális zaklatás és a szexuális erőszak egyéb formái a nyilvános helyeken, városi és vidéki környezetben egyaránt mindennapos jelenség.

A nők és lányok a zaklatás különböző formáit tapasztalják és félnek a nyilvános helyeken, a testi zaklatástól kezdve a becsmérlő megjegyzések átadásán át a folyamatos bámulásig, fütyülésig és kézmozdulatokig. Ez történik az utcán, a tömegközlekedési eszközökön, iskolákban, munkahelyeken és parkokban.

Tudta azonban, hogy bármelyik lány vagy nő 14 másodpercnél hosszabb ideig tartó bámulása börtönbe juttathatja a vádlottat? - áll az indiai Nemzeti Bűnügyi Nyomozó Iroda (NCIB) Twitter-bejegyzésében.

A tweetben az NCIB azt írta: "Bármely lány/nő 14 másodpercnél hosszabb ideig történő bámulása börtönnel jár. Mert egy ismerős vagy ismeretlen lány/nő tudatos vagy tudtán kívüli vagy tréfás bámulása több mint 14 másodpercig súlyos bűncselekmény az IPC 294. és 509. szakasza alapján. Az ilyen esetek a molesztálás körébe tartoznak."

Az iroda továbbá közölte, hogy azok, akikről bebizonyosodik, hogy bűnösek az ilyen cselekmények elkövetésében, legalább 3 hónap börtönbüntetést kaphatnak, de ez akár egy évre is kiterjedhet. A vádlottakat pénzbírsággal is sújthatják.

"Rengeteg kérdésem van Miért csak 14 másodperc? Mi van, ha a férfi szemüveget viselt? Hogyan tudja egy lány bizonyítani? Miért csak a lányokra korlátozódik ez a szabály? Egyetértek azzal, hogy a nők biztonsága legyen a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy ezzel a szabállyal visszaélhetnek, megfelelően elemezni kellene" - kommentálta egy személy.

"Ahelyett, hogy a törvények jobban végrehajthatóvá válnának, az ilyen furcsa értelmezésekkel gúnyt űzünk belőlük. Ki fogja pontosan kiszámolni, hogy hány másodpercről van szó? Az rendben van, ha 13,99 másodpercig történt a bámészkodás, és nem 14,01 másodpercig? Teljes képtelenség. Banánköztársaság" - mondta egy másik személy.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.