Erőszak

A kampány Amber Heard kirúgására az Aquaman 2-ből egyre nagyobb lendületet vesz

Az online petíció elérte a 4,5 millió aláírást, miután a színésznő elvesztette a pert volt férjével, Johnny Depp-pel szemben.

2022.06.03 14:02ma.hu

A Change.org petíció, amely Amber Heard eltávolítását követeli a készülő 'Aquaman 2' című filmből, csütörtökön elérte a 4,5 millió aláírást, egy nappal azután, hogy a volt férj, Johnny Depp megnyerte a nagy horderejű rágalmazási pert ellene. A volt házastársak családon belüli erőszakkal vádolták egymást.

A petíció azt állítja, hogy a pár 2017-es válása után Heard "szisztematikusan keresztes hadjáratot folytatott Depp tönkretételére Hollywoodban", és hazugságokat terjesztett róla.

A színésznőt a beadványban "ismert és bizonyítottan családon belüli bántalmazóként" jellemezték.

Depp egy virginiai bíróságon azzal érvelt, hogy Heard rágalmazta őt azzal, hogy a Washington Postban megjelent 2018-as véleménycikkében családon belüli erőszak áldozatának nevezte magát. Szerdán az esküdtszék úgy döntött, hogy a véleménycikk három passzusa rágalmazó volt, és 15 millió dolláros kártérítést ítélt meg Deppnek, Heardnek pedig 2 millió dolláros kártérítést a viszontkeresetben.

Miután Heard nyilvánosságra hozta állításait, Deppet kirúgták a Karib-tenger kalózai filmsorozatból, amelyben Jack Sparrow kapitányt alakította. A Fantasztikus állatok franchise-ból is távoznia kellett.

A gonosz varázsló, Gellert Grindelwald szerepét, amelyet korábban Depp játszott, a sorozat harmadik, áprilisban bemutatott filmjéhez Mads Mikkelsen dán színésszel formálták újra.

Heard azt is állította, hogy a Depp-pel való kapcsolata körüli vita szponzori szerződések és filmes lehetőségek elvesztésébe került.

Heard jogi csapata megígérte, hogy fellebbezni fog a héten hozott ítélet ellen.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.