SMA

Közeledik Zente egyéves kontrollja a génterápiás kezelése után

Tavaly egy szűk hónap alatt olyan hatalmas mozgalom jött létre először Zentéért, aztán más betegekért, aminek az ereje túl mutatott kis hazánkon, és nem csak túlmutatott, hanem példát is mutatott!

2020.10.15 13:28ma.hu

Zente már egyedül áll, sőt éppen járni tanul. Az a kisfiú, aki SMA 1-es, az a kisfiú, aki önerőből sosem jutott el arra a szintre, hogy képes legyen fekvő helyzetben forogni! Az a kisfiú, aki tavaly ilyenkor még "csak" ülni tudott. Az a kisfiú, akinek egy 20-30 grammos játék felemelése gondot okozott.

Nemcsak neki volt történelmi jelentőségű a terápia, hanem a Bethesda kórháznak is, ahol összesen már 8 SMA-s gyermek részesült a világ legdrágább kezelésében, s indult el egy hosszú út kezdetén... Mérhetetlen munka áll minden kicsi fejlődés mögött! - írta a gyerekkórház a Facebookon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.