Ezt várta - a filmben meggyilkolhatta

Képek - Tom Cruise: Álmom volt Hitler megölése!

A Walkűr című filmmel valóra vált a vágya Tom Cruise-nak - Visszautazhatott a múltba, és nekiláthatott a Hitler elleni merénylet kitervelésének!

Tom Cruise a Valkyrie című filmben! képgaléria

2009.01.19 10:33ma.hu

Nem véletlenül vállalta el Tom Cruise a Walkűr (Valkyrie) című alkotás főszerepét - A sármos színész újságíróknak bevallotta, hogy már fiatal korában is arról álmodott, hogy megöli Adolf Hitlert!

Cruise a náci vezér elleni, 1944 nyarán történt sikertelen merényletről szóló történetben a főhőst, Stauffenberg vezérkari ezredest alakítja. A Walkűr egyébként a merénylet titkos elnevezése volt.

Tom Cruise a Walkűrben

Az ezredes és társai a lengyelországi főhadiszálláson akarták robbantással megölni Hitlert.

Stauffenberg és a többiek vesztét az okozta, hogy az aktatáskát, melyet a férfi a náci vezér irodájában hagyott, Hitler egyik alkalmazottja arrébb rakta, így az nem közvetlen a diktátor mellett robbant fel, Hitlernek nem esett komoly baja.

Az összeesküvőket ellenben két napon belül megtalálták és kivégezték - Stauffenberget szintén a merényletet követő napon ölték meg.

Tom Cruise számára, ahogyan mondta, igazi hős lett a hazájának megmentésére törekvő ezredes.

A Walkűr premierje egyébként a dél-koreai fővárosban, Szöulban lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.