Erőszak

Ételrendelés helyett segítséget kérhetnek egy étteremből a bántalmazott nők

Egy ételszállító cég a nőnőnapig futó Incognito Étterem kampánnyal segít az otthonukban bántalmazott nőknek, hogy ételrendelésnek álcázva tudjanak észrevétlenül segítséget kérni.

2020.02.23 09:39Ma.hu

A Wolt ételszállító cég applikációjában az étterem oldalán a kínálatban öt darab "abuzált" étel is elérhető el, ami a közösségi oldalainkon és a hírlevelekben csak nőkre targetálva jelenik meg, és az a célja, hogy az érintettek felismerjék az erőszak tüneteit, és bátorságot merítsenek a segítségkéréshez. Az ételek különböző fokozatú bántalmazási helyzetet jelentenek, az ezeket választókat pedig a rendszer átirányítja a segélyszervezetekhez.

Az Incognito Étteremből indított rendelések az Ökumenikus Segélyszervezethez és az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálathoz futnak be: az enyhébbek egy online tanácsadóra irányítanak, a súlyosabb helyzetet jelölőkhöz viszont azonnali segélyhívást indítanak.

Ma Magyarországon minden ötödik nő családon belüli erőszakban él - írta a hvg.hu. A statisztikák szerint a nők ellen elkövetett bűncselekmények között egyértelműen a családon belüli erőszak a leggyakoribb halálozási ok. A megfélemlített és környezetüktől elszigetelt nőket a bántalmazójuk általában állandó megfigyelés alatt tartja, így nem tudnak, és nem is mernek segítséget kérni.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.