Ünnep

A tűzijátékozás nem csak az állatokra lehet veszélyes - videó

Szívfájdító képsorok terjednek a közösségi oldalakon, amely szerint a petárdázás akár ilyen reakciókat is kiválthat bizonyos betegségben szenvedőknél.

2019.12.29 17:23ma.hu

Ahogy közeledik a szilveszter éjjel, egyre többet foglalkozik mindenki a tűzijátékokkal és a petárdázással. Az Országos Mentőszolgálat már mindenre felkészülten "várja" az év utolsó napját, a rendőrség folyamatosan kommunikál azzal kapcsolatban, hol szabad vásárolni pirotechnikai eszközöket, mit érdemes megfontolni használatukkor. Sőt az LMP a tűzijáték és a petárda használatának betiltását kezdeményezte az emberek egészségére és a háziállatok biztonságára hivatkozva. Az alábbi videón egy autista kislány látható, aki állítólag egy ilyen tűzijátéktól ijedt meg. Nem csoda, hiszen sok autizmussal élőt rendkívül zavarnak a hangos zajok és az erős fények, amelyek rohamot is kiválthatnak náluk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.