Állatkínzás

Szívszorító videó - így jár az az állat, akit csak kihasználunk

Néha bele sem gondolunk, hogy a háziállatként tartott állatoknak sem könnyű az élete...

2019.07.24 11:02ma.hu

Futótűzként terjed az alábbi videó, amelyen jól látható, milyen nyomot hagyott az ember a szerencsétlen szamáron, aki hiába szabad, ugyanúgy igába hajtva fejét köröz a semmi körül. A felvételt feltöltő szerint az emberiség kihasználja az állatokat.

A haszonállatok a háziállatok egy csoportja, amelyek megélhetést biztosítanak az ember számára, vagyis húst, tejet, tojást,adnak nekünk vagy segítenek egyes feladatok elvégzésében(például: terelő kutya, igás állatok). Ilyen állat a ló, szarvasmarha, baromfi, sertés stb. A haszonállatvédelem célja az, hogy minden háztáji állatnak megfelelő életkörülményeket biztosítson függetlenül a tartás módjától (háztáji, illetve intenzív gazdálkodás).

A megfelelő életkörülmények között élő állatok egészségesek, természetes viselkedésformáikat gyakorolhatják, az őket érő stresszhatások minimálisak, megfelelő területű élőhely biztosított számukra. Magyarországon több szervezet is foglalkozik haszonállat-védelemmel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.