Visszajátszotta magát a nézők szeretetébe

Cruise háborús filmje "meglepetésre" nem vérzett el

Tom Cruise ismét jó formában: Valkyrie című második világháborús mozija tisztességesen helytállt észak-amerikai nyitó hétvégi vetítésein, elhallgattatva az ellendrukkereket, akik megelőzőleg "biztos buktának" bélyegezték a drámát.

2009.01.01 18:23MTI

A Hitler elleni összeesküvés, az úgynevezett "Valkür hadművelet" történetére épült thriller karácsony óta 30 millió dollárt hozott a készítőknek a jegyeladásokból. A Bryan Singer rendezte Valkyrie így minden valószínűség szerint behozza majd az árát, amiről annyit tudni, hogy úgy 75-90 millió dollárt kóstált. A mozibevételekkel foglalkozó Media By Numbers elnöke, Paul Dergarabedian szerint nyilvánvaló, hogy Cruise filmsztárként ismét ereje teljében van

. Ezt nem kis mértékben annak is köszönheti, hogy a Trópusi vihar című komédiával nyáron visszajátszotta magát a nézők szeretetébe. A nácis film mégsem lehetett volna ekkora befutó, ha a színész nem folytatott volna olyan ügyesen felépített és hatásos kampányt a produkció érdekében. Pedig akadt néhány komoly buktató amíg a Claus von Stauffenberg-féle merényletről szóló dráma eljutott a mozikba. A gondok rögtön a berlini fogtatási helyszínekkel kezdődtek - egy darabig úgy látszott, a stáb nem forgathat az eredeti színtereken, aztán volt egy kisebb affér Cruise szcientológia iránti elkötelezettsége miatt is (ami a németek szemében vörös posztónak számít), a színész náci egyenruhás fotói pedig internetes portálok céltáblái lettek.

Dergarabedian nem kételkedett benne, hogy legalább szolid siker lehet a Valkyrie, pláne, ha végül a nemzetközi bemutatók bevételeit is hozzáadják majd az észak-amerikaihoz. Még a Gyávák és hősök is begyűjtött 50 millió dollárt világszerte, pedig Amerikában csúfos véget ért mindössze 15 milliós jegyeladással, holott Cruise Meryl Streepet is megnyerte a filmjéhez. A tavaly bemutatott Gyávák és hősök, valamint a Valkyrie a Cruise és Paula Wagner által újjászervezett United Artists stúdió első két produkciója volt. A két filmes eredetileg évi négy film bemutatásával számolt, így most igazán szurkolhatnak, hogy a Valkyrie jól teljesítsen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.