Gólyahír

Hercegi utód - megszületett Meghan Markle és Harry herceg első gyermeke

Ezek szerint fiú.

2019.05.06 15:51ma.hu

2019. május 6-án kora délután jelentették be, hogy vajúdik Meghan hercegnő, Harry herceg felesége. A hírt hétfő délután jelentette be a Buckingham-palota, a brit királyi család első számú londoni rezidenciája és hivatala.

Nem sokkal később már meg is született a hercegi házaspár első gyermeke, aki fiú.

Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - tavaly május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor ősi királyi kastélyában.

Az esküvő után az uralkodó a Sussex hercege és hercegnője címet adományozta a házaspárnak.

Az udvar októberben jelentette be, hogy Meghan hercegnő gyermeket vár.

A kétsoros közleményből annak idején csak annyi derült ki, hogy a gyermek érkezése tavasszal várható, de Meghan egy rendezvényen néhány hete annyit elárult, hogy gyermekük április végén vagy május elején jön a világra.

Harry és Meghan első gyermeke a hetedik helyet foglalja majd el a brit trónutódlási sorban, majdani nagypapája, vagyis Károly trónörökös, valamint Harry bátyja, Vilmos herceg, Vilmos három gyermeke, illetve saját édesapja, a trónöröklési sorrendben hatodik helyen álló Harry után.

Hétvégén újult erővel fellángoltak a találgatások arról, hogy most már bármelyik pillanatban megszülethet Harry és Meghan első gyermeke. Ennek közvetlen előzményeként az udvar bejelentette, hogy törölték Harry herceg szerdára kitűzött hivatalos amszterdami látogatását.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.