Nevelés

Egyre több pórázon vezetett gyerek bukkan fel a fővárosban

Új divat vagy tényleg hasznos eszköz?

2019.04.12 15:30ma.hu

Egyre több gye­re­ken látni speciális hámos pó­rázt, amelyet kifejezetten gyerekek részére fejlesztettek. A szülők előszeretettel sétálnak így az utcán, ami nem kis felháborodást váltott ki a lakosok között, már több lap is foglalkozott a jelenséggel.

Tény, hogy minden szülő rémálma, hogy a gyermeke eltűnik, és nem véletlen, hogy a piacon már évtizedek óta megtalálható a gyerekpóráz, ami azt mutatja, hogy kereslet bizony van rá. Lassú terjedését főként az okozza, hogy sokan tartanak a használatától, mert megbélyegzik őket, hogy kutyaként tartják gyermekeiket és emiatt idegenedik el a társadalom.

Most azonban egyre többen választják mégis ezt a megoldást ahhoz, hogy gyermekeiket és saját magukat is megvédjék bizonyos balesetveszélyes helyzetektől.

A pórázról egy pszichológus a témával kapcsolatban azt nyilatkozta a Ripostnak: „Hosszú távon a hámos póráz használatával a gyerek azt fogja megtanulni, hogy neki semmire sincsen gondja, majd apu vagy anyu elintézi. Nem szokik hozzá, hogy megálljon és körülnézzen az úttesten."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.