Lopás

Elkapta a bolti szarkát a tulaj - ahelyett, hogy rendőrt hívott volna, feltett egy kérdést

Futótűzként terjed a közösségi oldalakon a történet.

2019.04.12 13:30ma.hu

Szombat este a Toledo városban (Ohio, USA) található 7-Eleven nevű boltban a tulaj, Jay Singh észrevette, hogy valaki éppen meglopja. Kérte a pénztárost, hívja a 911-et, majd a tinédzserhez fordult.

A rajtakapott fiú megígérte, hogy mindent visszapakol a helyére, mire a tulaj azt mondta, a kasszához pakoljon, látni akar mindent, amit a zsebébe dugott, majd megkérdezte tőle: "Miért loptál?"

"Mert éhes vagyok. Magamnak és az öcsémnek loptam" - válaszolta. Mire a tulaj azt válaszolta: "Éhes vagy? Nem probléma, adok enni."

Elővett egy nagy szatyrot, majd telerakta élelmiszerrel és átadta a szarkának.

Az esetnek voltak szemtanúi, a sztori hamar népszerű lett, majd a tévék is kivonultak. Az egyik interjúban megkérdezték a tulajdonost, miért tett így, mire azt válaszolta: "Bármit kap a tinédzser, az mindig látszódni fog a múltján, nem fog tudni munkát kapni, tanulni."

Ráadásul az is fontos volt számára, hogy az indián kultúrában szerencsét jelent éhező emberen segíteni.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.