Ráta

Minden tizedik japán férfi szüzen lépi át a 40-et

A 35-39 év közötti, heteroszexuális nők 8,9 százalékának, valamint a férfiak 9,5 százalékának még nem volt szexuális kapcsolata.

2019.04.09 13:15ma.hu

Egy, a negyvenes éveikben járók között végzett kutatás szerint minden tizedik japán férfi szüzen tölti be a negyedik X-et.

A Tokiói Egyetem kutatói szerint a szüzességi ráta nagyban függ a társadalmi és gazdasági helyzettől - a szegényebb férfiak hússzor nagyobb valószínűséggel maradtak szüzek a negyvenedik életévükben, mint akik jobb fizetést kaptak.

Cyrus Ghaznavi, a tanulmány szerzője elmondta: bár az ok és okozat összefüggései igen összetett képet mutatnak, de a japán férfiak esetében a szexualitás megtapasztalása bizony gazdasági-társadalmi kérdés.

A kutatásból kiderült: a szűz japánok száma 1992 óta megduplázódott, a 30-as éveikben járók 10-szer gyakrabban érintetlenek a brit, ausztrál vagy amerikai emberekhez képest, ahol kevesebb mint 5% marad szűz a 3. X felett.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.