Állati

Kutya és gazdája együtt küzdött meg a rákkal, mindketten túlélték

Az állatnak köszönhető, hogy gazdája betegsége kiderült. Ugyanis a nőnek akkor jutott eszébe, hogy időpontot kérjen mammográfiára, amikor a kutya felugrott és megbökte a mellét.

2019.01.13 13:38ma.hu

Page és szeretett kutyája is megküzdött a rákkal. A nő, amikor megtudta, hogy rosszindulatú daganat van a bal mellében, teljesen összetört, hiszen ez néhány hónappal azután derült ki, hogy világossá vált: szeretett kutyája, Freyja szintén rákos.

“Kegyetlen dolog volt Freyjával egyszerre ugyanabban a betegségben szenvedni. Mindig arra gondoltam: miért mi?” – mondta az asszony a Mirrornak, amelyről a kutyascikkek.com adott hírt. A 44 éves cornwalli nő úgy véli, az állat segített neki a gyógyulásban. “Hiszek benne, hogy a kutyáknak van hatodik érzékük, és úgy vélem, Freyja azért nem halt meg fél évvel később mint ahogy azt megjósolták az orvosok, hogy segítsen nekem a rákkal megküzdeni. Nem tudom, mihez kezdtem volna nélküle. Nagyon magányos lettem volna, ha nincs, hiszen a férjem sokat dolgozott abban az időben. Ez a kutya a legjobb barátom, szükségem volt és van rá, mellettem kell, hogy legyen.”

Külön érdekesség, hogy az is Freyjának köszönhető, hogy Sara betegsége kiderült. Ugyanis a nőnek akkor jutott eszébe, hogy időpontot kérjen mammográfiára, amikor a kutya felugrott és megbökte a mellét. “Épp tévét néztünk, amikor egy macska jelent meg a képernyőn, és Freyja megőrült. Felugrott és nagyon ugatott, közben pedig meglökte a mellem a mancsával. Akkor eszembe jutott, hogy időpontot kell kérnem a vizsgálatra, hiszen már egy ideje ezt terveztem, Freyja talán emlékeztetni akart.”

Page épp az eredményeit várta, amikor észrevette, hogy valami nem stimmel a kutyával. “A hasát simogattam, amikor éreztem az egyik mellbimbójánál egy csomót. Elvittem az állatorvoshoz, aki azt mondta, valószínűleg cisztáról van szó, és azt javasolta, hogy tartsuk szemmel.” Nem telt el sok idő, mire a csomók sokasodni kezdtek, Page pedig ragaszkodott hozzá, hogy távolítsák el és vigyék szövettanra. Ezt követően derült ki: a kutyának rosszindulatú daganata van, ami a nyirokcsomókra is átterjedt, és így mindössze 6 hónapja van hátra. A kemoterápia szóba sem jöhetett, annál sajnos előrehaladottabb volt már az állapota.

"Azt javasolták, vigyük haza és varázsoljuk széppé az utolsó fél évét. Pusztító volt ez annak fényében, amennyire szeretjük. A családom nincs velem Angliában, barátaim aligha vannak, ő a támaszom, a társam. Amikor a férjem dolgozik, minden időmet vele töltöm." Page elszántam próbált pozitív maradni, hogy szeretett állatnak a lehető legjobb legyen.

Mikor közeledett a megjósolt határidő vége, az eb állapota nem vált rosszabbá, így szóba jöhetett, hogy eltávolítják a megmaradt daganatokat, amelyekről ki is derült szerencsére, hogy jóindulatúak. A nyirokrendszerből azonban nem tűnt el a rák, de az állat állapota továbbra sem romlott, jó étvágya volt, nem fogyott. Az orvos szteroidokat írt fel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.