Gyász

Répapucolás közben elvágta az ujját, belehalt

A 43 éves nő néhány nappal később rosszul lett, belázasodott, amire gyógyszert vett be.

2018.12.20 06:19ma.hu

Egy héttel ezelőtt a szombati ebédet főzte Katalin, a répát tisztította, amikor késsel belevágott az ujjába, bekötötte a vérző sebet, s nem tulajdonított nagyobb ügyet az egésznek, írja egy  háromgyerekes nő tragédiájáról a Kisalföld. A 43 éves nő néhány nappal később rosszul lett, belázasodott, amire gyógyszert vett be.

Az ujjon lévő seb úgy tűnt, gyógyul, de Katalin keze feljebb már tűzpiros volt. Lázasan feküdt, nehezen vette a levegőt, a családja attól tartott, hogy esetleg tüdőgyulladást kapott, mert előtte a torka fájt, írja a cikk. Mindenre gondoltak, csak arra nem, ami pedig a problémát okozta: a szombati sérülés súlyos következménye a vérmérgezés.

"Próbáltam rábeszélni csütörtökön, hogy menjünk orvoshoz. Azt mondta, jobban lesz, vett már be gyógyszert" – emlékezett vissza a férj. Pénteken aztán nem vártak tovább, mentőt hívtak, amely bevitte Katalint a győri Petz-kórházba.

A sürgősségin kivizsgálták, a fehérvérsejtszáma kritikusan alacsony volt, a tüdő mindkét lebenyében víz volt.

A család annak tudatában ment haza a kórházban benn tartott feleségtől, hogy a vizet a testéből leszívják majd, s jobban lesz. Péntek este fél tízkor azonban jött a telefonhívás: Katalint elveszítették.

Ne történjen mással soha ilyen, mondja a férj, de sajnos volt, s minden bizonnyal lesz is hasonló esetre példa. A megtört férj a cikk szerint azért mondta el a történetüket, hogy mással ilyen ne fordulhasson elő.

Néhány évvel ezelőtt szintén egy édesanyát veszített el a családja azért, mert egy tampon fertőzést okozott a szervezetében, írja a Kisalföld. Dr. Tamás László János, a Petz-kórház főigazgatója orvosként hívja fel a figyelmet a legfontosabbakra: ha valakit sérülés ér, s utána fáradtnak érzi magát, legyengül és lázas lesz, forduljon minél előbb orvoshoz.

Van, amikor látható jele van a vérmérgezésnek (valóban megjelenik a „piros csík" a végtagokon), de van, amikor olyan szepszisről van szó, amely a testen belül zajlik, s nincsenek külső jelei – teszi hozzá az orvos. Nem egy esetben pedig már meglévő betegség (cukor- vagy az immunrendszert gyengítő kórtünet) áll a háttérben, ez az oka annak, hogy a banális sérülést – mint ezt is – nem tudja végül legyőzni a szervezet.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.