Vb-2018

A horvát válogatott támadója visszafizette szülőfaluja összes lakosának hiteleit

A horvát válogatott alapembere bár évek óta külföldön él, nem felejtette el honnan jött.

2018.07.15 16:37ma.hu

Ante Rebic egy Split melletti faluban (Imotski) nőtt fel, édesanyja jogi asszisztensként, édesapja buszsofőrként dolgozott. 19 évesen került Olaszországba, de karrierje nehézségekbe ütközött: 2013 óta a Fiorentina három klubnak is kölcsönadta (Hellas Verona, RB Leipzig, Frankfurt), végül utóbbi klubban töltött második szezonja hozta meg az áttörést, nyáron az Eintracht élt is 2 millió eurós opciós vásárlási jogával, miután a 24 éves futballista két góljával nyerte meg a Német Kupa döntőjét a Bayern München ellen.

A vb csoportkörében Argentína ellen szerzett találata után nem csoda, hogy a Premier League-klubok sora jelentkezett be érte, angol pletykák szerint a Manchester United 40 millió fontot sem sajnálna érte.

Az m4sport.hu cikke szerint, bár a horvát válogatott alapembere bár évek óta külföldön él, nem felejtette el honnan jött. Ugyanis még a világbajnokság előtt 500 lelket számláló szülőfaluja összes lakosának kölcsöneit, banki hiteleit visszafizette.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.