Állati

Főzelékkel próbálták etetni a nyestkölyköt, majdnem belepusztult - videó

Kihűlve és kiéhezve érkezett a Mályi Madármentő Állomásra.

2018.05.17 12:42ma.hu

Sajószentpéterről érkezett a videón látható kis nyest kölyök a Mályi Madármentő Állomásra. Kihűlve, kiéhezve vették át az állatmentők. Facebook-posztjukban írták: "Eredetileg szombaton találták, főzelékkel és egyéb élelmiszerekkel próbálták etetni. Nagyon alacsony testhője miatt először melegítést kapott majd elkezdtük a folyadékpótlását. Most már jobban van, de még nagyon gyönge. Ha megerősödik, átkerült egy másik mentőhelyre, ahol vannak nyestek. Nem a mi feladatunk eldönteni, hogy egy állat kártékony e vagy sem. A mi feladatunk, hogy ha már eljuttatták hozzánk, akkor életben tartsuk és megtegyünk mindent, hogy megerősödjön. Minden mentett kis élőlényért aggódik még rajtunk kívül valaki. Valaki, aki megtalálta. Tisztában vagyunk, hogy kártékony állat, de ezért nem fogjuk agyonütni. Mi nem teszünk különbséget védett vagy nem védett állat között. Ő is egy kis lélek, aki segítségre szorul - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.